Sve službe na terenu

Jako nevrijeme pogodilo Rovinj i Poreč. Poplavljeni stanovi i ceste, vjetar rušio stabla

Hina

Ilustracija Dusko Marusic/PIXSELL

Ilustracija Dusko Marusic/PIXSELL

"U ovom trenutku najvažnije je da nitko nije stradao", kaže Dino KozlevacJako nevrijeme zahvatilo je u nedjelju navečer područje Rovinja i Poreča, a zbog obilne kiše poplavile su brojne prometnice, stanovi i poslovne prostore, potvrdio je u ponedjeljak ujutro županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.


Zbog izrazito jakog nevremena – obilne kiše i jakog vjetra u Rovinju je poplavila stara jezgra, a vatrogasci su bili na terenu od 2.48 do 6.26 sati te su prema informacijama iz tamošnje javne vatrogasne postrojbe imali čak 21 intervenciju. Zbog obilne kiše poplavile su brojne ceste, a u samom središtu grada voda je ulazila u kuće i poslovne prostore, a posebno je kritično bilo u ulici Carera, koja je u potpunosti bila pod vodom.


Jak vjetar rušio je stabla, te je u naselju Karmelo veliki bor pao na tri automobila. Situacija se u međuvremenu smirila, a sve dežurne službe trenutačno su na terenu.
Olujno nevrijeme u noći s nedjelje na ponedjeljak zahvatilo je i Poreč i okolicu te je prouzročilo je veće materijalne štete. Srećom nitko nije nije ozlijeđen, a sve su gradske službe na terenu. Prema zasad dostupnim informacijama, nevrijeme je najviše pogodilo središte grada, gdje jak vjetar je rušio stabla i grane, a na nekoliko su mjesta stradali i krovovi i nadstrešnice te nekoliko štandova.


Po riječima zapovjednika porečke Javne vatrogasne postrojbe Denisa Matoševića, porečki vatrogasci su noćas imali deset intervencija na užem području grada, najvećim dijelom zbog uklanjanja stabala koja su pala na ceste i onemogućavale promet.


Jutros djelatnici Usluge, radne jedinice Hortikultura, uklanjaju grane s prometnica, kako bi se promet vozila i pješaka mogao nesmetano odvijati. Djelatnici Usluge RJ Čistoća s čišćenjem su krenuli od ranih jutarnjih sati, a po cijelom su gradu čistili i velike količine napadalog lišća i otpada koje je nanio vjetar. Olujno nevrijeme koje se pogodilo Poreč, brzo se smirilo, a sreća u svemu je što je sve prošlo bez ozlijeđenih.


“U ovom trenutku najvažnije je da nitko nije stradao. Sve dežurne službe su na terenu, sanira se šteta, bilo je problema i s plovilima koje je trebalo posebno vezivati, a vatrogasci su tijekom noći u Rovinju i Poreču imali više od trideset intervencija”, rekao je za Hinu županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac