HAK

Jaka bura otežava promet

Hina

Ilustracija / M. LEVAK

Ilustracija / M. LEVAKKolnici su jutros vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, moguća je poledica, a u unutrašnjosti, Lici i Gorskom kotaru povremeno i mjestimice pada snijeg, dok u priobalju puše jaka, na udare i olujna bura koja otežava promet, javio je Hrvatski autoklub (HAK).


Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i na put ne kreću bez zimske opreme.


Zbog prometne nesreće prekinut je promet državnom cestom DC118 u Veloj Luci na Korčuli.
Za sve skupine vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb na dionici Delnice-Kikovica, stara cesta kroz Gorski kotar (DC3); Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku i Paški most.


Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za sve ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca, DC50-DC27); državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8).


Na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti između Kraljevice i Križišća te na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).


Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).


Jak vjetar puše i na riječkoj obilaznici (A7) na mostu Rječina te se vozi uz ograničenje brzine.


Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.


U prekidu je katamaranska linija Novalja-Rab-Rijeka.


Trajekt na liniji 334 Porozina – Brestova ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3t nosivosti.