Vremenska prognoza

Jaka bura danas bi snijeg iz Gorskog kotara mogla “dopuhati” sve do obale

P. N.

Foto Goran Kovačić Pixsell

Foto Goran Kovačić Pixsell

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarimaUmjereno i pretežno oblačno, u Dalmaciji uz mjestimičnu kišu i pljuskove s grmljavinom. U Gorskom kotaru i osobito u Lici povremeno snijeg kojeg nošenog burom može biti i ponegdje duž obale, prognozira za ponedjeljak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).


Malo kiše još sredinom dana može pasti i lokalno u središnjim kopnenim područjima.


Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na istoku zemlje sjeverozapadni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a samo još na krajnjem jugu prijepodne umjereno jugo i istočni vjetar.
Dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 2 do 6, a na Jadranu između 8 i 13 stupnjeva Celzijevih.


“I u novom tjednu izmjenjivat će se suha i sunčanija razdoblja s oblačnijima, s oborinama, gdjekad i obilnijima.


Početkom tjedna pljuskova s grmljavinom bit će još na jugu Hrvatske, a slabe su oborine moguće i na istoku unutrašnjosti i u gorju. U zapadnijim krajevima suho i barem djelomice sunčano, ali na kopnu uz hladna jutra, mraz i mjestimičnu maglu. Puhat će često jaka bura s olujnim udarima.


U srijedu jača jugo te ponovno donosi oblake i lokalno izražene pljuskove na sjeverni Jadran te u zapadne krajeve unutrašnjosti kišu, ponegdje i snijeg.


Oborina će u četvrtak biti gotovo diljem Hrvatske, mjestimice opet i obilnih, a u petak i subotu još samo ponegdje, uglavnom u južnijim krajevima.”, sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT pripremila Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.