Oprez

Jak vjetar radi probleme u prometu, danas moguća susnježica

Hina

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej DrechslerZbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između Sv. Roka i Posedarja, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, izvijestio  je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub.


Obilazak za ostale skupine na A1 je preko Gračaca, Obrovca i Karina – DC50 i DC27); a na A6 starom cestom kroz Gorski Kotar – DC3);


Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, državnoj cesti između mjesta i čvora Križišće (DC99) i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).
Na Krčkom mostu zabrana je prometa za motocikle, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobuse na kat i autobuse duplih osovina koji vuku prikolicu.


Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Ponegdje ima i magle, mjestimice vrlo guste.


Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru i Lici.


Zbog tehničkih problema u prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.


Trajektna linija Porozina–Brestova zbog loših vremenskih uvjeta ne prevozi autobuse i teretna vozila iznad 3 tone nosivosti.


Na graničnom prijelazu sa Srbijom Tovarnik (Šid) teretna vozila čekaju 4 sata na ulazu, a jedan sat na izlazu.


DHMZ: Oblačno, moguća slaba susnješica


U unutrašnjosti oblačno, mjestimice uz slab snijeg ili susnježicu uglavnom u gorskim predjelima, a na Jadranu promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, izvijestio je u četvrtak Državni hidrometeorološki zavoda (DHMZ).


Malo kiše past će ponegdje na djelu srednjeg Jadrana i na jugu.  Vjetar na kopnu slab i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.


Najviša dnevna temperatura zraka od 0 do 4 na kopnu te od 8 do 13 Celzijevih stupnjeva duž obale.