Svaki gost je važan

Jadrolinija na turističkom sajmu u Riminiju već priprema sezonu

Bruna Matičić

Jedna od tri važne međunarodne linije je i ona iz Zadra prema Anconi - David Sopta / Foto Arhiva NL

Jedna od tri važne međunarodne linije je i ona iz Zadra prema Anconi - David Sopta / Foto Arhiva NL

Jadrolinija je tradicionalno prisutna na sajmu u Riminiju, a ovogodišnje im je sudjelovanje od velikog značaja jer susreti na sajmu Jadroliniji pružaju priliku za izradu zajedničkih strategija s prodajnim agentima, s ciljem privlačenja što većeg broja putnika u 2021. godiniRIJEKA  U Riminiju se, prvi put nakon lockdowna, održao najznačajniji i najveći talijanski turistički sajam za poslovnu publiku TTG Travel Experience.


Sajam koji je trajao od srijede 14. listopada do petka 16. listopada, namijenjen je profesionalcima iz turističke industrije i donio je najaktualnije trendove i novitete iz sektora turizma, a na njemu je, uz vodeće europske kompanije, svoju turističku ponudu predstavila Jadrolinija, nacionalni putnički brodar.


Jadrolinija je tradicionalno već dugi niz godina prisutna na sajmu u Riminiju, a ovogodišnje im je sudjelovanje od velikog značaja za pripreme poslovanja u budućim razdobljima.
Naime, pripreme za sezonu posebno su zahtjevne u vremenu epidemiološke krize te susreti na sajmu će Jadroliniji pružiti priliku za izradu zajedničkih strategija s prodajnim agentima, s ciljem privlačenja što većeg broja putnika u 2021. godini.


Strateški partneri


– Prezentacija Jadrolinije na talijanskom tržištu posebno je potrebna i važna, budući da je talijansko tržište tradicionalno tržište hrvatskog turizma, sa stabilnim rastom u prošlim razdobljima. Jadrolinija već desetljećima povezuje Hrvatsku s Italijom, a od 2016. godine i Crnu Goru s Italijom, istakao je predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta.


– S Italijom imamo čak tri međunarodne linije: Split – Ancona, Dubrovnik – Bari, i Zadar – Ancona, od kojih se linija Split – Ancona održava tijekom cijele godine, a brojni turisti iz Italije odabiru ovaj način putovanja zbog brzine dolaska, sigurnosti i ugodnosti plovidbe.


Stoga su međunarodne linije iznimno značajan segment poslovanja Jadrolinije te ulažemo kontinuirane napore za unapređenje prodaje i podizanje kvalitete ove usluge. Tijekom ovogodišnjeg sudjelovanja na sajmu u Riminiju održali smo sastanke s više poslovnih partnera i agencija te prikupili informacije koje će nam pomoći u pripremanju planova za sljedeću godinu, kazao je Sopta.


U poslovnim aktivnostima na turističkom sajmu u Riminiju Jadroliniju su podržali generalni konzul Republike Hrvatske u Milanu Stjepan Ribić te direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Milanu Viviana Vukelić. Tom prilikom rezimirali su aktivnosti i suradnju ove godine na talijanskom tržištu i dogovorili buduće aktivnosti za predstojeću sezonu koje će prilagođavati stanju na tržištu i aktualnoj epidemiološkoj situaciji i mjerama.


– Budući da je Jadrolinija državni brodski prijevoznik koji je izuzetno bitan jer povezuje dvije zemlje i svake godine dovodi velik broj turista iz Italije, ovdje smo da podržimo i potaknemo daljnje poslovanje na talijanskom tržištu. Hrvatska turistička zajednica i Jadrolinija strateški su partneri te kontinuirano surađuju i kroz razne prezentacije zajednički rade na što boljem plasmanu na talijanskom tržištu, istaknula je Viviana Vukelić, naglasivši da predstavništvo HTZ-a u Milanu s Jadrolinijom ima dugogodišnju vrlo uspješnu suradnju.


Korona se širi


Osim toga, imaju dogovorene poslovne radionice krajem listopada i tijekom studenog kojima će se Jadrolinija predstaviti turističkim agencijama u Italiji, otkrila je Vukelić te poručila da Hrvatska mora ostati prisutna i vidljiva na talijanskom tržištu.


– Generalni konzulat Republike Hrvatske u Milanu stoji na raspolaganju svim našim tvrtkama, neovisno jesu li u državnom ili privatnom vlasništvu, te pokušavamo biti na usluzi i dati svu moguću podršku s naše strane u regijama naše nadležnosti, kazao je Stjepan Ribić, generalni konzul Republike Hrvatske.


– Što se tiče trenutne zdravstvene situacije u Italiji, iz dana u dan bilježi se sve veći broj novozaraženih od COVID-19. Jučer smo imali 7334 novozaraženih i 42 osobe su preminule, a taj broj raste iz dana u dan. Italija je platila veliku cijenu prvog vala i Talijani su dosta osviješteni kada se priča o mjerama predostrožnosti. Želimo vjerovati da se neće ponoviti lockdown koji smo imali u ožujku i travnju ove godine i da ćemo buduću sezonu 2021. ipak dočekati u normalnijoj situaciji i uvjetima te da će velik broj talijanskih državljana i dalje ostati vjeran posjetitelj Hrvatske i naše obale, poručio je Ribić.