Predizborno prestrojavanje

Jača zeleno-lijeva koalicija: Nezavisna zagrebačka lista napustila liberale i pridružila se platformi “Možemo!”

Hina

Možemo!

Možemo!

Dodatno je naglasila ekološku osviještenost i borbu za ravnopravnost kao temeljne ciljeve koji ih povezuju. "Radi se o ljudima koji misle svojom glavom i to je prioritet..."ZAGREBNezavisna lista Zagreb (NLZ), koja je napustila koaliciju sa strankama Pametno i Fokus, podržala je u utorak Lijevo-zelenu koaliciju stranaka “Možemo!”, istaknuvši njihovu dugogodišnju suradnju u zagrebačkoj Gradskoj skupštini kao glavnu poveznicu.


“Odlučili smo javno podržati koaliciju predvođenu strankom Možemo u ovim parlamentarnim izborima. Naša odluka da se nastavimo zalagati za grad Zagreb, pogotovo za obnovu koja stoji pred nama, upravo je jedan od temeljnih ciljeva”, rekla je novinarima predsjednica NLZ-a Marijana Sumpor.


NLZ je u ponedjeljak je napustio koaliciju sa strankama Pametno i Fokus zbog “neslaganja s postupkom pregovora o pridruživanju Stranke s imenom i prezimenom te udaljavanja od zajedničkih vrijednosti i programskih načela”. Sumpor je tada istaknula nedostatak demokratičnosti i transparentnosti kao razloge izlaska.


Ekologija i ravnopravnost kao prioritet
“Kroz dugogodišnju suradnju u Gradskoj skupštini upoznali smo kolege koji se beskompromisno zalažu za Zagreb, nisu potkupljivi, zalažu se isto tako protiv profiterstva i bilo kakve korupcije. U tom smislu imamo stvarno jake argumente zašto podržavamo kolege i nastavljamo suradnju, pogotovo u predstojećim lokalnim izborima za grad Zagreb”, kazala je Sumpor.


Dodatno je naglasila ekološku osviještenost i borbu za ravnopravnost kao temeljne ciljeve koji ih povezuju. “Radi se o ljudima koji misle svojom glavom i to je prioritet, pogotovo u uvjetima kada su političke strukture zatrovane lošim međuljudskim odnosima”, poručila je Sumpor.


Ničim uvjetovana podrška


Lider Lijevo-zelene koalicije predvođene platformom Možemo! Tomislav Tomašević izrazio je zadovoljstvo što se u koaliciji pridružio NLZ, ocijenivši kako je to prirodan tijek suradnje zbog dobrih odnosa iz Gradske skupštine.


“Ova podrška nije ničime uvjetovana, već je riječ o dobroj suradnji. Mi ćemo nastaviti dobro surađivati u Skupštini, na tome da se usvoji dobar zakon o obnovi Zagreba, da Zagreb napravi sve što može i treba da obnova krene što brže te da bude kvalitetna i pravedna”, naglasio je Tomašević.


Istaknuo je da će, ako uđu u Sabor, ondje osigurati da zakon o obnovi Zagreba bude brzo donesen, kvalitetan te usuglašen sa strukom i građanima.


“Borit ćemo se zajedno i da se konačno makne Milana Bandića s vlasti nakon 20 godina, to je svima u oporbi u interesu. Vjerujem da ćemo surađivati i za lokalne izbore sljedeće godine”, poručio je Tomašević.