Unutarstranačka demokracija

Izbori u HDZ-u, natječe se 658 kandidata na lokalnoj razini

Portal Novi list

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek

Danas je redovni proces unutarstranačkih izbora, biramo čelnike županijskih, gradskih, općinskih organizacija. Stvaramo temeljnu strukturu stranke koja će upravljati strankom, rekao je PlenkovićPredsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u nedjelju da je proces unutarstranačkih izbora u HDZ-u, na kojima se biraju vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija, demokratski i transparentan.


“Svatko tko je htio mogao se kandidirati, proces je transparentan i demokratski, svi koji su htjeli sudjelovati, mogli su. Ne vidim nikakvu primjedbu da je relevantna, da se nešto ne odvija sukladno demokratskim standardima u stranci”, kazao je Plenković koji je danas glasao na redovitim unutarstranačkim izborima.


Izrazio je nadu da će lokalne organizacije HDZ-a u kojima se biraju predsjednici i potpredsjednici, doprinijeti radu lokalne zajednice kao i nacionalnoj politici HDZ-a.
U nedjelju više od 200 tisuća članova stranke po načelu, jedan član – jedan glas, na 567 biračkih mjesta biraju predsjednike i potpredsjednike u 428 općinskih, 127 gradskih i 20 županijskih organizacija HDZ-a, a ukupno se natječe 658 kandidata.