Koronavirus

Zaraženo dijete iz sela kod Osijeka, Nacionalni stožer sazvao konferenciju

Hina

Nacionalni stožer civilne zaštite danas će nakon nekoliko dana u 14 sati opet imati tiskovnu konferenciju, a dotad stižu vijesti iz lokalnih županijskih stožeraTrenutačno je u Hrvatskoj potvrđeno 2.237 osoba oboljelih od koronavirusa. Tri su nova slučaja u posljednja 24 sata. Preminulo je devedeset i sedam osoba, a 1978 osoba se oporavilo.


Nacionalni stožer civilne zaštite danas će nakon nekoliko dana u 14 sati opet imati tiskovnu konferenciju, a dotad stižu vijesti iz lokalnih županijskih stožera.


Četiri slučaja u Slavonskom Brodu


U Brodsko-posavskoj županiji četiri su nova slučaja zaraze koronavirusom – dvoje su povratnici iz Njemačke i dvoje iz Švedske, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.
Sve četiri osobe su srednje životne dobi i s blagim simptomima, rekao je ravnatelj slavonskobrodske bolnice Josip Samardžić.


Dvoje od njih su stigli iz Njemačke, a dvoje su iz skupine od ukupno 15 osoba koje su se u četvrtak iz Švedske vratile u Hrvatsku. Prema riječima ravnatelja županijskog Zavoda za javno zdravstvo Ante Cvitkovića za 12 od 15 povratnika iz Švedske nalazi su negativni, dok se za jednu osobu ponavlja testiranje uzoraka,


Testiranje i povrat radnika iz Švedske obavljen je u koordinaciji županijskog stožera civilne zaštite i tvrtke Đuro Đaković Montaža, koja je poslodavac radnika.


Načelnik županijskog Stožera Stjepan Bošnjaković u petak je pozvao i druge poslodavce koji iz inozemstva vraćaju kući svoje radnike da se jave Stožeru kako bi njihov povratak bio koordiniran s ciljem izbjegavanja po zdravlje štetnih posljedica kako za same radnike tako i za njihove obitelji.


Novi slučaj u Osijeku


Osječko – baranjska županija ima jedan novi slučaj. Radi se o djetetu iz sela Gat, a u zadnja 24 sata analizirana su još 163 uzorka. Zaraženo dijete je od ranije u samoizolaciji s majkom pozitivnom na koronavirus, a u selu Gat to je već osmi slučaj.


Oni su i dalje korona free zona


U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata nema novooboljelih od koronavirusa.


Istarska županija nema novih slučajeva. U protekla 24 sata u Istarskoj županiji ispitano je 55 uzoraka brisa i svi su negativni na koronavirus.


Ličko – senjska županija je također korona – free zona, a novih oboljelih nema već 34 dana zaredom. Ukupno su oboljele 22 osobe, 21 je izliječena, a jedna preminula. Testirano je još 10 ljudi, za koje se nalazi čekaju.


Karlovačka županija nema nove slučajeve zaraze.


Virovitičko – podravska županija također nema novooboljelih, a novih 17 uzoraka je negativno.


Korona – free županija je i Bjelovarsko – bilogorska. U njoj već 37 dana nema novih slučajeva, a jučer su testirane 44 osobe.