Kontrola

Iz BiH htjeli ući u Hrvatsku s krivotvorenim Covid testovima, nije im prošlo

Hina

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Dvojica muškaraca zatečena su jučer na na graničnom prijelazu Slavonski Brod, prilikom ulaska iz BiH u HrvatskuBrodsko-posavska policija kazneno je prijavila 34-godišnjeg i 43-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, koji su pokušali ući u Republiku Hrvatsku pomoću krivotvorenih testova na Covid-19, priopćeno je u četvrtak iz policije.


Dvojica muškaraca zatečena su jučer na na graničnom prijelazu Slavonski Brod, prilikom ulaska iz BiH u Hrvatsku.


Obavljanjem granične kontrole nad 34-godišnjim i 43-godišnjim državljanima BiH, i provjerom vjerodostojnosti nalaza PCR testa na Covid-19 hrvatska policija je utvrdila da je riječ o krivotvorinama, priopćeno je iz Policijske uprave brodsko-posavske.
Dvojica državljana BiH osumnjičeni su za za krivotvorenje isprave i policija je protiv njih podnijela kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.


Iz PU brodsko-posavske ponovno su ukazali na važnost pridržavanja propisanih epidemioloških mjera i preporuka. Građane su pozvali da sve sumnje o kršenju epidemioloških mjera za sprječavanje širenja epidemije koronavirusa mogu prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije e-dojave.