Drugi krug

Pobjednički Ivica Puljak: Ovo što će se događati u Splitu bit će nacrt koji će pratiti svi u Hrvatskoj

Portal Novi list, Hina

Ivica Puljak na biralište je izašao u društvu supruge Marijane / Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivica Puljak na biralište je izašao u društvu supruge Marijane / Foto Ivo Cagalj/PIXSELL

Učinit ćemo sve da Split bude primjer za najbolji grad u Hrvatskoj, obećao je Ivica Puljak.Kandidat Centra za gradonačelnika Splita Ivica Puljak pobijedio je u drugom krugu prema privremenim rezultatima Državnog-izbornog povjerenstva (DIP).


Nakon prebrojenih glasova s 159 od 163 biračkih mjesta, Ivica Puljak osvaja 26.722 glasova, a Zoran Đogaš 12.829.


Puljak time osvaja 66 posto glasova.


Prvi dan ćemo okupiti sve direktore
U pobjedničkom govoru Ivica Puljak se zahvalio svim građanima Splita.


“Građani koji su nas izabrali su dali jasnu poruku, a to je da je naš smjer u 10 mjeseci bio smjer u kojem su svi građani jednaki, imaju iste šanse i nema povlaštenih”, kazao je.


Dodao je kako ga čeka veliki posao, a s tim poslom počinje odmah sutra.


“Na prvi dan ćemo okupiti sve direktore javnih tvrtki i predstavimo nacrt što će se događati u iduće tri godine.


Grad Split je centar svita i učinit ćemo da bude primjer za najbolji grad u Hrvatskoj”, dodao je.


Koji su mu prvi potezi?


Poručio je: “Ovo što će se događati u Splitu u iduće tri godine bit će nacrt za življenje koji će pratiti svi građani Hrvatske”.


Na pitanje o prvim potezima, rekao je da će prvo otići kod direktora Čistoće. Najavio je da će nastaviti projekte kao što su Žnjan i Dračevac.


“Sutra ćemo početi razgovarati s kolegama iz SDP-a i Mosta i ja se nadam da ćemo brzo konstituirat gradsko vijeće da bi što prije počeli raditi.


Mi se posla ne bojimo, čak dapače. Mi smo ojačani ovom podrškom. Neki nas zovu desnica, neki ljevica, mi se zovemo Centar i jesmo centar.


To je politika balansa i drago nam je da su građani Splita prepoznali tu vrstu politike”, poručio je Puljak.


Đogaš čestitao Puljku


Zoran Dogaš u obraćanju medijima priznao je poraz. Zahvalio je svima koji su izašli, ali i onima koji nisu izašli na izbore.


“Oni koji su izašli na birališta ostvarili su demokratsko pravo da većinom glasova odaberu osobu koja će voditi grad u iduće tri godine.


Ovaj izbor je njihova odluka. Čestitam Puljku i zamjenicima na izbornoj pobjedi.


Nadam se da će stanje u našem gradu ići nabolje nakon ovih izbora i da ćemo nakon ovoga izaći iz krize”, rekao je Đogaš.


Priznao da je razočaran


Priznao je da je malo razočaran.


“Očekivao sam da će rezultat biti drugačiji, ali očekivao sam i da će kampanja biti drugačija”, rekao je Đogaš.


Dok je Đogaš davao izjavu i čestitao Puljku na pobjedi, u stožer Ivica Puljka, novog-starog gradonačelnika Splita već su pristizali čestitari.


Izašlo 28,81% birača


Podaci DIP-a pokazuju da je na izbore u drugom krugu izašlo 20.823, odnosno 28,81 posto birača. Broj nevažećih listića je 1,89 posto.


Drugi krug izbora za gradonačelnika Splita i njegove zamjenike održan je jer nitko u prvom krugu nije dobio natpolovičnu većinu.


Ivica Puljak je zajedno sa svojim zamjenicima Bojanom Ivoševićem i Antonijom Kuzmanićem u prvom krugu osvojio 22.561 glasova što je 48,73 posto, a Zoran Đogaš sa Zrinkom Mužinić Bikić i Tomislavom Šutom 11.887 ili 25,67 posto.


Glasalo se na 163 glasačka mjesta od 7 do 19 sati, a pravo glasa je imalo 146.581 punoljetnih Splićana. Birališta su zatvorena u 19 sati.