Šefica Nove ljevice

Ivana Kekin: Hrvatska nije HDZ, a HDZ nema pravo na monopoliziranje domoljublja

Portal Novi list

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Foto Luka Stanzl/PIXSELL

Andrej Plenković ponavlja grešku, nije slučajno, a to je da poistovjećuje HDZ s Hrvatskom, pa ako imamo nešto protiv korupcije i diskriminacije, onda imamo nešto protiv Hrvatske, kaže KekinPredsjednica Nove ljevice Ivana Kekin u Newsroomu televizije N1 je komentirala drugi krug izbora kao i očekivanja od budućnosti u upravljanju gradom Zagrebom.


“Rada Borić je najavila da se planira posve posvetiti Skupštini pa ćemo vidjeti. Ako uđem u Sabor, planiram ostati u Skupštini i raditi jer nam je angažirana Skupština preduvjet za funkcioniranje grada”, rekla je Ivana Kekin.


Osvrnula se na današnje izjave Andreja Plenkovića koji je oštro napao Možemo!.
“Čula sam izjavu g. Plenkovića, da imamo nešto protiv ove Hrvatske. Naravno da nemamo ništa protiv Hrvatske. Andrej Plenković ponavlja grešku, nije slučajno, a to je da poistovjećuje HDZ s Hrvatskom, pa ako imamo nešto protiv korupcije i diskriminacije, onda imamo nešto protiv Hrvatske.


To nije točno jer Hrvatska nije HDZ, a HDZ nema pravo na monopoliziranje domoljublja.


Gledamo natjecanje na desnici u disciplini tko je veći domoljub gdje se domobljublje mjeri uskim HDZ-ovskim metrom, a jedini kriterij je koliko brzo prokazujete one koji se u vaš kalup ne ukalupljuju.


Budući da je Škoro pokazao neviđeni talent za to, sve nas premijer pozicionira u odnosu na Domovinski pokret. Ako mene pitate, domovinu se može voljeti i radom, brigom za javno dobro i za sve građane, nultom tolerancijom na korupciju i diskriminaciju, to je ljubav koja nas motivira na političko djelovanje”, rekla je Kekin.


Ne očekuje probleme u suradnji na nacionalnom nivou jer primjerice na obnovi moraju surađivati. Ističe da će zadati ritam i standard transparentnosti iz kojeg će biti jasno ako će netko opstruirati tko će to biti.


“Mislim da si HDZ ne može to priuštiti”, rekla je Kekin.


Iz Škorinog tabora na njihov račun stižu teze relativizacije.


“Ova kampanja posljednja dva tjedna jasno je pokazala kako imamo dijametralno suprotna viđenja toga što kampanja je i kako se vodi”, kazala je Kekin.


Dodala je:


“Cijelo vrijeme smo smatrali da kampanja služi tome da komuniciramo s građanima, detektiramo probleme, ponudimo rješenja, a druga strana je kampanju vidjela kao prostor za punjenje javnog prostora lažima, tj. za političko pozicioniranje kroz stvaranje atmosfere straha.


Mi smo se bavili budućnosti, građanima, vizijom, a oni su se bavili nama. To je štetno jer šteti demokratskom procesu.


Kad stvorite gustu šumu laži kao što je Škoro radio, onda postane zbilja zahtjevno građanima koji ne prate politiku 100% vremena, razlikovati laž od istine.


Premoćna pobjeda Tomislava Tomaševića kaže jasno ‘ne’ huškanju i lažima i jasno ‘da’ otvorenoj, pristojnoj i suradljivoj komunikaciji”, ističe Kekin za N1.


Ponovila je da će ići u restrukturiranje i smanjenje ogromnog administrativnog aparata.