Utrka za parlamentarnu većinu

Ivana Kekin: Domovinski pokret vara svoje birače; Bartulica: Ne trebaju nam lekcije

Ivana Kekin / Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Ivana Kekin / Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Kako i na koji će se način prelomiti Domovinski pokret - tek ćemo vidjeti, rekla je Ivana KekinUtrka za parlamentarnu većinu traje. Tko će prvi doći do potrebnih 76 ruku, još nije poznato jer službenih informacija nema, a kontakti i pregovori događaju se daleko od očiju javnosti.


“Mjesecima prije smo govorili da Domovinski pokret vara svoje birače, dok s jedne strane govore da neće s HDZ-om, sad vidimo da s istim pregovaraju. Kako i na koji će se način prelomiti Domovinski pokret – tek ćemo vidjeti”, rekla je Ivana Kekin iz stranke Možemo!, kako javlja HRT.


 


Oglasio se Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta.
– Svjesni smo da su građani nestrpljivi i žele što prije znati u kojem će smjeru politički život krenuti. Mi smo u Domovinskom pokretu svjesni svoje odgovornosti, bit ćemo na visini zadatka. Što se tiče daljnjeg tijeka naših pregovora, mi ćemo imati sljedećeg tjedna Predsjedništvo, gdje ćemo se detaljnije dogovoriti kako dalje. Mislim da ne pomaže da nam pojedinci, pogotovo s ljevice, dijele lekcije i dociraju što bismo trebali činiti, to ne olakšava situaciju, ponašaju se kao moralni pobjednici. Znamo za što se zalažemo i ne trebaju nam lekcije sa strane, rekao je Stjepo Bartulica iz Domovinskog pokreta.