Dobra situacija

Istra već tri dana zaredom nema nijedan slučaj zaraze koronavirusom

Hina

Foto Milivoj Mijošek, Glas Istre

Foto Milivoj Mijošek, Glas Istre

Stožer civilne zaštite Istarske županije poziva sve zainteresirane odrasle osobe s područja Istarske županije, koje se nisu cijepile protiv COVID-19 da slobodno pristupe  cijepljenju bez zakazanog terminaTreći dan zaredom u Istarskoj županije nema COVID-19 pozitivnih osoba, a na liječenju je 8 pacijenata, izvijestio je u ponedjeljak  Stožer civilne zaštite Istarske županije.


Tijekom protekla 24 sata, kako navodi, u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 80 uzoraka briseva na COVID-19, svi su negativni.


U međuvremenu su se oporavile tri osobe, a u mjerama samoizolacije je njih 410, a u Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 8 pacijenata.
Iz Županijskog stožera napominju da je  do 13. lipnja cijepljeno  78.311 osoba, od toga s obje doze 36.570 osoba. Cijepljeno je (barem jednom dozom) 37,3 posto ukupnog stanovništva, odnosno 44,1 posto odraslog stanovništva.


U utorak u Istarskoj županiji, pa do kraja tjedna, kreće cijepljenje odraslih osoba bez zakazanog termina. Cijepljenje će prema posebnom rasporedu biti moguće u Puli, Labinu, Poreču, Pazinu, Rovinju, Buzetu i Umagu.


Stožer civilne zaštite Istarske županije poziva sve zainteresirane odrasle osobe s područja Istarske županije, koje se nisu cijepile protiv COVID-19 da slobodno pristupe  cijepljenju bez zakazanog termina.