Boris Miletić

Istra s veseljem dočekala početak izgradnje druge cijevi tunela Učka: “Doslovno možemo reći – vidi se svjetlo na kraju tunela”

Hina

foto: Nel Pavletic/PIXSELL

foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Dodao je da su Istrani "bili predugo zakinuti kada je u pitanju sigurnost i kvaliteta cestovne infrastrukture te kako se ta nepravda kad-tad morala ispraviti"PULA – Pulski gradonačelnik i predsjednik IDS-a Boris Miletić poručio je u povodu početka izgradnje druge cijevi tunela Učka kako su Istrani predugo bili zakinuti po pitanju sigurnosti i kvalitete cestovne infrastrukture, a da se sada doslovno mogu reći – vidi se svjetlo na kraju tunela.


“Iako je cijela ova godina bila sumorna, ipak ju je obilježio niz sjajnih događaja. Drago mi je što takvu godinu završavamo početkom radova na drugoj cijevi tunela Učka pa mogu i doslovno reći da vidimo svjetlo na kraju tunela”, istaknuo je Miletić u pisanoj izjavi za novinare.


Dodao je da su Istrani “bili predugo zakinuti kada je u pitanju sigurnost i kvaliteta cestovne infrastrukture te kako se ta nepravda kad-tad morala ispraviti”
“Za bolje prometne uvjete borili smo se na sve načine od samog početka izgradnje mreže autocesta u Hrvatskoj. Danas, gotovo 40 godina nakon što su prvi automobili prošli kroz Tunel Učka, izgradnja druge cijevi drastično će pridonijeti protočnosti i sigurnosti prometa na toj dionici”, naglasio je Miletić. Naveo je da “prije svega želi zahvaliti Istrijanima koji su izdvajanjem svojih osobnih doprinosa u prvoj fazi izgradnje tunela i plaćanjem tunelarine svih tih godina, uvelike doprinijeli stvaranju preduvjeta za ovo čemu danas svjedočimo”.


“Hvala i svima koji su omogućili da se realizira ovaj projekt, prije svega sadašnjim i bivšim predstavnicima županije, istarskih gradova i općina, saborskim zastupnicima i svima koji su se borili da se ovaj projekt realizira. Zahvaljujem se i Vladi koja je odlučila Istri vratiti nešto od onoga što daje u državni proračun i na kraju, hvala Europskoj uniji i koncesionaru koji su uložili velika sredstva bez kojih ovaj projekt jednostavno ne bi bio moguć”, zaključio je u izjavi pulski gradonačelnik Miletić.