Stožer civilne zaštite Istarske županije

Istarski Stožer odredio pravila na grobljima za blagdane Svih svetih i Dušni dan. Evo kako su zamislili organizaciju posjeta grobljima

Hina

foto: Nensi Tatar

foto: Nensi Tatar

Kako bi sveli na minimum rizik od zaraze covidom-19, istarski Županijski stožer u priopćenju poziva građane da posjete groblja tijekom cijelog tjedna uoči blagdana...PULA – Stožer Civilne zaštite Istarske županije pozvao je u ponedjeljak građane da, s obzirom na nadolazeće blagdane Svih svetih i Dušni dan groblja posjete tijekom cijelog tjedna uoči blagdana uz obavezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski na grobljima.


Epidemiološka situacija na području Istarske županije i u okruženju nije povoljna te ima trend pogoršanja. Kako bi sveli na minimum rizik od zaraze covidom-19, istarski Županijski stožer u priopćenju poziva građane da posjete groblja tijekom cijelog tjedna uoči blagdana uz obavezno korištenje maski za lice ili medicinskih maski prilikom ulaska na groblja i boravka na njima.


Preporuka je da se starije osobe suzdrže od dolazaka na groblja, osobito u nedjelju, 1. studenoga.
“Mise na grobljima održavat će se u skladu s uputama i preporukama za vjerske obrede na otvorenome Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kod kojih je obavezna fizička distanca od 1,5 metara i nošenje zaštitne maske”, poručili su iz tog stožera.


Na temelju nove odluke Nacionalnog stožera Civilne zaštite, Ravnateljstva Civilne zaštite MUP-a od 25. listopada o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti covida-19, istarski Županijski stožer je poručio kako će, u konzultacijama s Nacionalnim stožerom, stožeri gradova i općina te taj stožer i dalje davati suglasnost i određivati epidemiološke uvjete za javna okupljanja i svečanosti.