"Pogrešno shvaćeni"

Investitor koji je pokupovao šumu kod Brestove, a gradio bi vile: ‘Mi da smo nudili mito? Čujte…’

Branko Biočić

Josip Milić / Foto Branko Biočić

Josip Milić / Foto Branko Biočić

Predstavnik njemačkog investitora kaže da su pogrešno shvaćeniJosip Milić, predstavnik njemačkog investitora koji je kupio 6 hektara zemljišta između Brestove i Mošćeničke Drage gdje želi izgraditi turistički resort sa do 40 vila i do 500 kreveta kaže da je neugodno iznenađen nekim izjavama o pokušaju nuđenja mita i pritiscima, ali i konferencijom za novinare koju su kod Vidikovca održali predstavnici platforme Možemo!.


“Vjerojatno smo krivo shvaćeni”


Milić smatra da su pogrešno shvaćeni, jer nikome ne nude niti namjeravaju nuditi mito.


Kupili hektare šume oko Brestove, uz jedinu preostalu netaknutu obalu u Istri, žele graditi luksuzne vile

– Vjerojatno smo krivo shvaćeni te je izvađeno iz konteksta mog izlaganja da smo mi nekome nudili mito. Nismo, niti namjeravamo nuditi nikome mito niti znamo kako se to radi, a ne vršimo ni nikakav pritisak prema bilo kome.


Ja sam javno iznio da mi želimo ako je to potrebno i moguće platiti postupak izmjene i dopune općinskog i županijskog Prostornog plana te dodatni rad općine Kršan i njezinih službenika i vijećnika, ali izravno na račun općine jer ne želimo ovim projektom biti dodatni financijski teret općini.


Što će dalje?


Napravila se velika hajka i pobuna na nas, a tek smo predstavili našu tvrtku i pismo namjere. Tek sada želimo s našim stručnim timom detaljnije predstaviti našu viziju i prijedlog cijelog projekta, kaže Milić i kaže da s obzirom na to da nisu održani nikakvi sastanci ni susreti trenutačno razvijaju prijedlog plana prema općini i Županiji.


Možemo! o bahatosti investitora u vile kod Brestove: “On zemlju ima, dozvole nema, nije ga briga…”– Kad im predstavimo im projekt, čekat ćemo njihovo mišljenje. Žao nam je da se Možemo! upliće u to i sakuplja političke poene saslušavajući samo jednu stranu.


Pričaju o nama, našoj tvrtki i našem projektu, a da nas nisu kontaktirali ni upoznali kako bismo mogli realno, profesionalno i objektivno iznijeti svoje mišljenje.


U prosincu ćemo se obratiti javnosti s detaljnom prezentacijom projekta koji će obrazlagati naš stručni tim koji je radio na njemu, rekao nam je Josip Milić.