ŽARIŠTA VIRUSA

Inspektori obišli noćne klubove na 198 lokacija, zasad samo upozoravaju, hoće li ih ozbiljno shvatiti?

P. N.

VEDRAN KARUZA

VEDRAN KARUZA

"Oformili smo 44 tima. Kada dođu u lokal, prvo se jave osobi koja je nadležna za lokaciju, pregledaju ima li na ulazu obavijesti o tome kako se treba ponašati, sa svim preporukama i mjerama te jesu li postavljeni dozatori za dezinfekciju. Zatim gledaju broj osoba u lokalu, rekao je Damir TrutNoćni klubovi pokazali su se kao žarišta zaraze koronavirusom diljem Europe.


Žarišta diljem Europe zapravo su i okupljanja mladih, uglavnom pogotovo u noćnim klubovima. Stoga su i u Hrvatskoj krenule inspekcije.


Damir Trut, pomoćnik ministra za civilnu zaštitu, za RTL komentirao je situaciju.
“Ova dva dana vikenda inspektori ravnateljstva civilne zaštite i službenici ravnateljstva policije obišli su 198 lokacija, noćnih klubova i sagledali su sve što im je bilo rečeno”, izjavio je Trut.


Pojasnio je kako izgleda pregled klubova od strane inspektora i policijskih službenika.


“Oformili smo 44 tima. Kada dođu u lokal, prvo se jave osobi koja je nadležna za lokaciju, pregledaju ima li na ulazu obavijesti o tome kako se treba ponašati, sa svim preporukama i mjerama te jesu li postavljeni dozatori za dezinfekciju. Zatim gledaju broj osoba u lokalu, jesu li stolovi razmješteni sukladno propisima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo”, rekao je Trut.