Ostavština

Imovina Milana Bandića vrijedi najmanje 20 milijuna kuna. Za neke od nekretnina supruga kaže da nije ni čula

Hina

Marko Lukunic/PIXSELL

Marko Lukunic/PIXSELL

Priču o mitskoj imovini Milana Bandića, kojoj je u ukupnosti gotovo nemoguće ući u trag, aktualizirala je nedavno Bandićeva udovicaNajmanje 20 milijuna kuna danas bi mogla vrijediti ostavština pokojnoga zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, piše u srijedu Jutarnji list.


To je ako se računaju poznate nekretnine, pokretnine i umjetnine u Hrvatskoj i BiH, a koje je uz Bandića vezao Županijski sud u Zagrebu i vlasnički su razasute na nekoliko strana, uključujući njegova brata Dragu Bandića, ali i obitelj Brzica iz Imotskoga.


Ukratko, sud je Bandiću pripisao četiri stana u Zagrebu vrijednosti oko 10 milijuna kuna, vikendicu u Samoboru, umjetnine i oldtimere, a tu je i imanje u Hercegovini od 10 milijuna kuna.
Priču o mitskoj imovini Milana Bandića, kojoj je u ukupnosti gotovo nemoguće ući u trag, aktualizirala je nedavno Bandićeva udovica Vesna Bandić govoreći u intervjuu za Jutarnji da bi uskoro mogla ostati bez svega. Njoj, prema službenim podacima, pripada tek djelić Bandićeve procijenjene ostavštine.


U intervjuu je rekla da joj je nakon smrti supruga pripao dio nekretnine u Bužanovoj ulici, vikendica u Samoboru i dio posjeda u Hercegovini, raskošno imanje u Grudama na tzv. Bandića brigu. Problem je sada, kaže Vesna Bandić, što ne može postići dogovor s bratom svoga pokojnog supruga, Dragom Bandićem, kako tu imovinu podijeliti.


Iz javnih katastarskih podataka vidi se da na Vesnu Bandić službeno glase samo dvije nekretnine. Polovica stana u Bužanovoj i vikendica u Samoboru. Konkretno, vlasnica je 176 četvornih metara stana u Bužanovoj 4, koji sačinjava stambeni prostor u potkrovlju od 119 četvornih metara, terase od 54 četvorna metra, spremišta u podrumu i garažnog mjesta.


Za ostale tri nekretnine, stanove na Krugama, Jarunu i Gračanima, Vesna Bandić kaže da nikad nije čula i da se nisu pojavili u njegovoj ostavini. Međutim, sud je ustanovio da bi i ti stanovi, formalno u vlasništvu obitelji Brzica, Mate i Silvane iz Imotskog, navodno mogli pripadati Bandiću i da ih je Bandić koristio, piše novinar Jutarnjeg lista Filip Pavić.