Presuda

Imovina bogate Belupove menadžerice pripala – sinu Branimira Glavaša

Hina

Foto Patrik Macek / PIXSELL

Foto Patrik Macek / PIXSELL

Što je mladi Glavaš naslijedio od imovine ako presuda postane pravomoćna? Pouzdano se zna da je to velebna vila pokraj koprivničkoga potoka, Mercedes, dva stana u Koprivnici, kombi za prijevoz lijekova. Neslužbeno se pak spominju milijuni na računimaGlavašev sin Filip jedini je nasljednik imućne Belupove menadžerice Mare Bareze, nepravomoćno je nakon dvogodišnje rasprave presudio Općinski sud u Koprivnici, piše u srijedu Večernji list.


Bareza je nakon kratke i teške bolesti umrla 19. siječnja 2016. godine u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu. Imala je 66 godina i tek je otišla u mirovinu. Na samrtnoj postelji tri dana prije smrti svojim je najvjernijim prijateljicama izdiktirala posljednju želju – da svu svoju imovinu ostavlja sinu osječkog političara Branimira Glavaša, navodi dnevnik.


Što je mladi Glavaš naslijedio od imovine ako presuda postane pravomoćna? Pouzdano se zna da je to velebna vila pokraj koprivničkoga potoka, Mercedes, dva stana u Koprivnici, kombi za prijevoz lijekova. Neslužbeno se pak spominju milijuni na računima u više banaka, stan u Zagrebu i apartman na moru, ali to nikad nije službeno potvrđeno.
Prijatelje i najbližu rodbinu njezin testament uopće nije iznenadio jer joj je Filip doista bio poput sina. Čuvala ga je od malih nogu, vodila na putovanja po svijetu. Bareza se s Glavašem zbližila dok je za Domovinskog rata organizirala konvoje pomoći za Slavoniju. Kasnije su je imenovali Belupovom direktoricom u Osijeku.


No ostavinska rasprava dobila je kasnije sudski epilog. Barezini bratić i sestrična iz Zagreba, Viktor Flatz i Vesna Flatz-Stransky, pokrenuli su građansku parnicu na Općinskom sudu u Koprivnici kojom su osporavali odluku suda da sve pripadne upravo Glavašu junioru.


Oni su tijekom postupka pokušali dokazati da Bareza zbog bolesti nije bila pri svijesti dok je prijateljicama davala usmenu oporuku. Naručena su čak dva sudsko-medicinska vještačenja, a oba su potvrdila da je bolesnica mogla potpuno rasuđivati i donositi takve odluke, donosi Večernji list.