Izgledi vremena

Ima li šanse za bijeli Božić u Rijeci? Accuweather u velikoj prognozi za blagdane najavljuje snijeg na Kvarneru

Portal Novi list

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Prema prognostičarima Accuweathera snijeg bi mogao u dva navrata pasti između Božića i Nove godineAccuweather je objavio veliku prognozu vremena za prosinac u Hrvatskoj, i ako je vjerovati njihovim prognostičarima više gradova, nakon duljeg vremena, moglo bi imati bijeli Božić i biti pokriveno snježnim pokrivačem.


Što se tiče dana pred nama, Accuweather prognozira nestabilno vrijeme, uz temperature do maksimalnih 11 stupnjeva Celzijevih. No, u danima pred Božić vrijeme će biti sve hladnije i lagano prelaziti i do ispod ništica.


Snijeg bi tako mogao pasti već na Badnjak, a čini se i da nas, barem u nekim dijelovima Hrvatske, uključujući tu i Zagreb i Osijek, čeka bijeli Božić, uz dnevne temperature oko 2 stupnja Celzijevih.
U tjednu između Božića i Nove godine temperature će se kretati oko ništice, a Nova godina u Zagrebu mogla bi proći bez padalina.


Kakve vremenske prilike očekuju Rijeku? Moglo bi biti nešto hladnije, a prema prognostičarima Accuweathera snijeg bi mogao u dva navrata pasti između Božića i Nove godine.


Temperature ipak neće ići ispod nule, tako da je malo vjerojatno da će se on i zadržati na tlu. No, na riječkom području u tjednima pred nama trebalo bi biti znatno više kišnih oborina.


Snijeg se ne očekuje u Splitu, ondje će se temperature tijekom cijelog prosinca kretati između 10 i 15 stupnjeva, uz povremene oborine. U tjednu između Božića i Nove godine temperatura će biti oko 9 stupnjeva, a vrijeme sunčano i vedro.


Osijek bi mogao imati bijeli Božić, snijeg se očekuje u nekoliko navrata u tjednu između Božića i Nove godine. Tada bi temperature u noći mogle ići i do pet stupnjeva Celzijevih ispod ništice.