Sundvik

IKEA UPOZORAVA KUPCE: Prijavljeni incidenti. Bebe padale sa stolova za previjanje

Bojana Mrvoš Pavić

foto: IKEA

foto: IKEA

U tvrtki IKEA su primijetili da kupci svakodnevno koriste proizvod kao sklopivi stol za previjanje, ali ne koriste sigurnosne spojnice, kako je navedeno u uputama. Namjena stola je zamjena pelena maloj djeci, a druga namjena mu je namještaj za pohranu (komoda).IKEA poziva sve kupce koji imaju SUNDVIK stol za previjanje/komodu, da osiguraju sklopivi dio priloženim sigurnosnim spojnicama. Ako su ih izgubili, IKEA moli da ih kontaktiraju kako bi primili nove spojnice potpuno besplatno.


Naime, IKEA je zaprimila tri izvješća o incidentima u kojima je sklopivi dio SUNDVIK stola za previjanje/komode olabavio, a djeca su pala sa stola za previjanje. U incidentima se sigurnosne spojnice nisu koristile prema uputama.


“Sigurni proizvodi su uvijek prioritet tvrtke IKEA, i doista nam je žao što čujemo o incidentima, ali sretni smo što su, prema našim saznanjima, djeca dobro. IKEA je poduzela mjere predostrožnosti i dodatno će poboljšati komunikaciju o proizvodima”, kaže Emelie Knoester, voditeljica poslovnog odjela za djecu.
U tvrtki IKEA su primijetili da kupci svakodnevno koriste proizvod kao sklopivi stol za previjanje, ali ne koriste sigurnosne spojnice, kako je navedeno u uputama. Namjena stola je zamjena pelena maloj djeci, a druga namjena mu je namještaj za pohranu (komoda).