SERIJA ODGODA

I kuhari su odustali: Zbog koronavirusa odgođen šibenski Chefs’ stage

Edi Prodan

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Jedno od najpoznatijih europskih gastronomskih događanja čiji je organizator Rudi Štefan, znameniti chef šibenskog restorana Pelegrini koji se ponosi i s Michelinovom zvjezdicom, na treće je izdanje te manifestacije pozvao tridesetak vrhunskih kuhara iz Baskije, Italije, Njemačke, SlovenijeHrvatska na putu Italije – zemlja bez događaja i ljudi na ulicama!


Najnovija karika u lancu je otkazivanje Chefs’ Stagea koji je trebao započeti u Šibeniku u nedjelju 15. te trajati do utorka 17. ožujka.


Jedno od najpoznatijih europskih gastronomskih događanja čiji je organizator Rudi Štefan, znameniti chef šibenskog restorana Pelegrini koji se ponosi i s Michelinovom zvjezdicom, na treće je izdanje te manifestacije pozvao tridesetak vrhunskih kuhara iz Baskije, Italije, Njemačke, Slovenije, … ljude koji pomiču svijet gastronomije u do sada još neviđenim pravcima.
Iako je to jedna od najvažnijih manifestacija na koju dolazi i dvadesetak ponajboljih hrvatskih chefova, morala je biti otkazana. Najprije su se zbog poznatih razloga ispričali Talijani, dok je ostalim udaljenijim sudionicima dolazak u Šibenik bio nemoguć zbog kaosa koji trenutno vlada u europskim zračnim lukama.


K tome, kako su i Slovenija te Hrvatska u krugu sve rizičnijih država, najispravnije je bilo – odgoditi manifestaciju što je prije nekoliko minuta Rudi Štefan i učinio.


“Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju u zemlji i okruženju, a na preporuku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske za odgodu skupova te Odluku Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije o otkazivanju svih javnih događanja teška srca Vas obavještavamo da se Chefs’ Stage 2020 odgađa za jesen. 


O novom terminu ćete biti pravovremeno obaviješteni, a za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju na mail [email protected].”


Glasi priopćenje iz vodstava Chefs’ Stagea. Velika šteta, tim više što smo vidjeli koliko se Hrvatska razmahala u  gastronomskom smislu, 70 restorana s Michelinovom zvjezdicom uvelike dugujemo i manifestacijama poput Štrefanovog Chefsa. Ali kao svi ovih dana ponavljaju – zdravlje je na prvom mjestu.