Oštećena instalacija

I dalje traje sanacija istjecanja plina u Rabu: ‘Još uvijek je potrebno provjetravati okna’

Hina

Foto Hrvoje Hodak

Foto Hrvoje Hodak

Načelnik Stožera civilne zaštite i zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin u četvrtak je za Hinu izjavio da je u dijelu stare gradske jezgre grada Raba i dalje u tijeku sanacija posljedica istjecanja plina propan-butana iz oštećene instalacije u komunalnu infrastrukturu i zemljišteRAB Načelnik Stožera civilne zaštite i zamjenik gradonačelnika Raba Denis Deželjin u četvrtak je za Hinu izjavio da je u dijelu stare gradske jezgre grada Raba i dalje u tijeku sanacija posljedica istjecanja plina propan-butana iz oštećene instalacije u komunalnu infrastrukturu i zemljište.  


Iako se izmjerena razina plina u zraku smanjuje, još uvijek je potrebno provjetravati okna komunalne infrastrukture, kako bi nakupljeni plin izašao iz podzemlja.


 Istjecanje plina uočeno je u ponedjeljak navečer, a uzrok je propuštanje plina iz instalacije u prizemlju jednog hotela, utvrđeno je.  Iz tog dijela stare rabske gradske jezgre su privremeno iseljene dvije obitelji te 60-tak gostiju obližnjeg hotela.
Pristup uličici u kojoj je uočeno istjecanje plina duljini od stotinjak metara je i dalje onemogućen. U toj uličici dva su ugostiteljska objekta i dvije suvernirnice.