Borba s bolešću

HUANITO LUKSETIĆ ZA NOVI LIST ‘Meni je svaki dan spašavanje života’

Fiore Vežnaver

Mislim da svako ljudsko biće ima pravo na izbor, život i samoliječenje, rekao nam jeS Huanitom Luksetićem uspjeli smo razgovarati prije negoli je iz Ureda predsjednice nagovještena mogućnost pomilovanja. Štoviše, javili smo mu za vijest da je, na njegovu žalost, presuda potvrđena.


Nije baš bio raspoložen za razgovor, odavajući dojam rezigniranosti, kao da se već odavno pomirio sa sudbinom, iako ga je potpisnik ovih redaka upoznao s najnovijim razvojem događaja.


– Upoznati ste s time da otpočetka govorim da sam korištenjem ekstrakta konoplje spašavao svoj život i zdravlje. Već sam naglašavao da kao oboljeli od multiple skleroze, kojem je konoplja bila lijek, mislim da svako ljudsko biće ima pravo na izbor, život i samoliječenje. A ono što sam naučio, dijelio sam s drugima. Meni je svaki dan spašavanje života – naglasio je Huanito Luksetić koji je na kraju konstatirao: – Za mene je ovdje sve riješeno.
Huanito Luksetić, koji je prije 11 dana navršio 41. rođendan, na suđenju je objašnjavao da je na liječenje ekstraktom kanabisa krenuo nakon što je probao, uz ostalo, i terapiju s 5.000 pčelinjih uboda.