Neprimjereno ponašanje

Hrvatski vojnici drogirali se u Litvi, slijedi stegovni postupak i povratak kući

P. N.

Foto Robert Anic/PIXSELL

Foto Robert Anic/PIXSELL

Vojna policija utvrdila je da su se drogirali. MORH ističe da je u Hrvatskoj vojsci nulta tolerancija na nevojničko ponašanje, a svako nezakonito ponašanje i odstupanje od vojne stege izrazito se strogo sankcioniraMinistarstvo obrane izvijestilo je o neprimjerenom ponašanju dvojice vojnika iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvi, javlja televizija N1.


Vojna policija utvrdila je da su se drogirali. MORH ističe da je u Hrvatskoj vojsci nulta tolerancija na nevojničko ponašanje, a svako nezakonito ponašanje i odstupanje od vojne stege izrazito se strogo sankcionira.


U MORH-u kažu da će zbog povrede vojne stege dvojica pripadnika biti vraćeni iz Litve u Hrvatsku, udaljeni iz službe i bit će proveden stegovni postupak.
Nastavljaju da su pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvi, u nedjelju, 16. veljače 2020. prilikom testiranja utvrdili prisutnost nedopuštenih sredstava kod dvojice vojnika, pripadnika 2. HRVCON-a, koji će odmah biti vraćeni u Hrvatsku.


Protiv dvojice pripadnika Hrvatske vojske bit će proveden stegovni postupak i bit će udaljeni iz službe.


Pripadnici hrvatske vojne policije su prilikom testiranja na opijate utvrdili da su dva pripadnika konzumirala opojne droge, a prema izjavama te dvojice pripadnika, nedopuštena sredstva su nabavili i konzumirali prilikom odobrenog izlaska iz vojarne.


U priopćenju ističu da je u Ministarstvu obrane i Hrvatskoj vojsci nulta tolerancija na nevojničko ponašanje, zlouporabu svih nedopuštenih sredstava, alkohola i droga, a svako takvo nezakonito ponašanje i svako odstupanje od vojne stege izrazito se strogo sankcionira i oštro osuđuje.