UPOZORENJE

Hrvatski turizam je u teškoj situaciji, očekuje se veliki gubitak radnih mjesta

Hina

Foto M. MIJOSEK

Foto M. MIJOSEK

"Očekujemo prije svega da se mjerama spasi zaposlenost, odnosno radna mjesta i likvidnost u turizmu i to moraju zajednički napraviti vlada i sektor", poručio je Boris ŽgombaZAGREB – Predsjednik Udruge putničkih agencija pri HGK Boris Žgomba u srijedu je izjavio da je situacija u turizmu vrlo teška i zahtjevna te kako očekuje da Vlada turizmu bude partner i da se zajednički odrede mjere za pomoć, prije svega za održavanje likvidnosti i radnih mjesta.


Žgomba je novinarima uoči sastanka u Ministarstvu financija kazao kako je važno da u ovoj situaciji svako ponese svoj dio tereta, ali i da Vlada bude partner sektoru.


“Očekujemo prije svega da se mjerama spasi zaposlenost, odnosno radna mjesta i likvidnost u turizmu i to moraju zajednički napraviti vlada i sektor”, poručio je Žgomba, koji je i predsjednik Uprave turističke kompanije Uniline te hrvatski predstavnik u krovnom Europskom udruženju putničkih agencija (ECTAA).
Na pitanje očekuje li kakve kompenzacijske mjere, tipa moratorija na kredite ili slične, kazao je da su “sve mjere mjere na stolu, da ih s vladom moraju zajedno kvalitetno rješavati da ovu situaciju prođemo ‘na nogama'”.


Ocijenio je i da se u Hrvatskoj na kasni s mjerama, nego da je sada pravo vrijeme za njihovo donošenje, ali i da je u turizmu ugrožen veliki broj radnih mjesta.


“Teško je sada reći koliko je radnih mjesta u turizmu ugroženo, jer situacija se mijenja iz dana u dan, ali svakako mogu reći da je u pitanju veliki broj radnih mjesta”, istaknuo je Žgomba.