Uklonjen tehnički kvar

Hrvatski telekom: Omogućeni pozivi hitnim službama bez poteškoća

P. N.

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Uzrok kvara je neregularno ponašanje sustava za prijenos signalizacijskih poruka za uspostavu govornih poziva uslijed softverske greške

Tehnički kvar koji je prouzročio problem u uspostavi fiksne i mobilne govorne usluge uočen je u 10:15 sati i trajao do 16:15 sati, priopćio je Hrvatski telekom.
Podsjetimo, zbog današnjih poteškoća s HT-ovom fiksnom i mobilnom telefonijom, nedostupan je bio i broj svih hitnih službi 112.


‘Uzrok kvara je neregularno ponašanje sustava za prijenos signalizacijskih poruka za uspostavu govornih poziva uslijed softverske greške. Zbog kompleksnosti sustava i specifičnosti kvara, koji se po prvi puta manifestirao u ovom obliku, otklon kvara trajao je 6 sati, a u njegovo rješavanje bili su uključeni stručnjaci Hrvatskog Telekoma, Deutsche Telekoma te glavnih dobavljača sustava: Nokia, F5 i Metaswitch’, piše u priopćenju.


‘Nakon otklona kvara počeo je proces normalizacije usluga, a prioritet je stavljen na hitne službe koje sada funkcioniraju bez poteškoća, potom poslovne korisnike, a nakon toga slijede privatni korisnici. Potpuna normalizacija telekomunikacijskog prometa očekuje se uskoro’, priooćili su iz HT-a  te se ispričali svim korisnicima radi poteškoća i neugodnosti koje su imali.