Havarija

Hrvatski skiper se utopio kod Mljeta, turisti spašeni. Istražuje se što se dogodilo

Hina

Ilustracija / Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Ilustracija / Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prema izjavama spašenih i očevidaca, na izletničkoj brodici imena 'Kača' u trenutku nesreće bilo je ukupno 10 osoba, uključujući voditelja brodice– Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvijestili su u ponedjeljak da nadležna lučka kapetanija, u suradnji s drugim istražnim tijelima, provodi očevidne radnje o uzrocima prevrtanja izletničke brodice kod Mljeta u kojoj se utopio skiper, hrvatski državljanin.


Putnici s brodice su spašeni i neozlijeđeni, stoji u priopćenju Ministarstva mora koje je teškoj pomorskoj nesreći u arhipelagu otoka Mljeta izvijestila Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka).


Iz Lučke kapetanije Dubrovnik izvijestili su da se pomorska nesreća dogodila u nedjelju, u 16,40  sati, između otočića Glavat i hridi Crna Seka, u mljetskom arhipelagu.
Prema izjavama spašenih i očevidaca, na izletničkoj brodici imena ‘Kača’ u trenutku nesreće bilo je ukupno 10 osoba, uključujući voditelja brodice. Nedugo nakon prevrtanja brodica je potonula, a devetero putnika iz mora su spasili službenici Lučke uprave Dubrovnik, posade glisera mjesnoga ronilačkog kluba i posade broda u vlasništvu lokalne hotelske kuće.


Voditelj izletničke brodice, nažalost, nije preživio, a o uzrocima njegove smrti, kao i uzrocima prevrtanja brodice provodi se očevid, stoji u priopćenju.


Spašeni putnici su nakon izvlačenja iz mora prevezeni u sigurnu luku, dok očevid o uzrocima pomorske nesreće provodi nadležna Lučka kapetanija Dubrovnik, u suradnji s policijom.