Poslala poruku

Hrvatski političari koje obožavaju u Hollywoodu: Nakon Pamele Anderson Možemo! podržala i Jane Fonda

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Prvi put će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje... Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3!, naglašava Jane Fonda u poruci



Američka glumica i politička aktivistkinja Jane Fonda poslala je video-podršku Radi Borić i koaliciji okupljenoj oko političke platforme Možemo poručivši kako Hrvatska prvi put ima priliku glasati za feministkinje i ljude koji su se dokazali u borbi za sve manjine.


Možemo je u ponedjeljak priopćio kako ih je Fonda iz svog doma u Atlanti podržala video porukom koju su objavili na svojim stranicama.


“Hrvatska prvi put u povijesti može imati zeleno-lijevu koaliciju u parlamentu, ljude koji su se kao aktivisti dokazali u borbi za javni interes i ljudska prava i prava žena, manjina, LGBTQ osoba, migranata …




Prvi put će Hrvatska će imati priliku glasati za feministkinje… Naprijed Rada! Glasajte za listu broj 3!”, naglašava Fonda u poruci.



U priopćenju se podsjeća da Fonda potječe iz glumačke obitelji koja je ostavila neizbrisiv trag kinematografiji.


“Kao politička aktivistkinja usprotivila se ratovima u Vijetnamu i Iraku te se zalaže za ljudska i građanska prava, protiv nasilja nad ženama, rasizma i za prava manjina te za zaštitu okoliša”, ističe se u priopćenju.


Fondina filmografija uključuje 57 filmova u kojima je glumila te više od 500 filmskih i televizijskih radova koje je producirala. Dobitnica je 2 Oscara za glavne ženske uloge (1971. i 1978.) te 55 filmskih nagrada.


Lani ih podržala i Pamela


Posjetimo, platforma Možemo! uoči izbora za Europski parlament 2019. dobila je podršku Pamele Anderson. Slavna glumica godinama se aktivno bavi pitanjima klimatskih promjena.


“Možemo! je hrvatska riječ puna nade”, napisala je Pamela Anderson tada na Twitteru.


Uz Možemo! niz slavnih imena


Niz je slavnih Hrvata iz svijeta glazbe i umjetnosti dosad podržalo platformu “Možemo!” i lijevo-zelenu koaliciju koju su okupili uz sebe. Mile Kekin i njegova supruga ušli su u politiku upravo putem ove platforme.


U borbu za bolju Hrvatsku s njima idu i glumci Vilim Matula i Urška Raukar, a preko Radničke fronte, koja je dio ove platforme, uključila se i bivša pjevačica Magazina Ljiljana Nikolovska.