SDP-ov kandidat

Hrvatska do Beograda i Boke: Klisović SDP-ovcima poslao zanimljivu državnu kartu

Portal Novi list

Foto Davor Kovačević, screenshot

Foto Davor Kovačević, screenshot

U SDP-u kažu da je do greške došlo slučajno. Ističu da ni oni ni Klisović nemaju teritorijalne pretenzije prema susjednim državamaKandidat SDP-a za gradonačelnika Zagreba Joško Klisović prije nekoliko dana zagrebačkim esdepeovcima na mail je poslao tekst koji je ilustrirao kartom Hrvatske, kojoj je pripojio dio Srbije sve do Beograda, dok je Crnoj Gori oduzeo Boku Kotorsku.


Prema onome što je vidljivo na karti ni granice hrvatskih županija nisu prikazane točno, pa je nejasno otkud je Klisovićev tim uspio preuzeti ovu kartu.


Ona se pojavila kao ilustracija teksta “Žao mi je što premijer tako brzo ne reagira na ključne probleme u državi”, kojeg je poslao članovima SDP-a Zagreba na njihove mail adrese.
U SDP-u kažu da je do greške došlo slučajno. Ističu da ni oni ni Klisović nemaju teritorijalne pretenzije prema susjednim državama.


“Radi se o evidentnoj pogrešci do koje je došlo zbog nepažnje odgovornih i uvjeren sam da se takva greška više neće ponoviti. A ujedno se ispričavam svima onima koje je takva karta mogla povrijediti” rekao je za Jutarnji šef SDP-a Peđa Grbin.