Epidemija koronavirusa

Hrvatica evakuirana iz Wuhana opisala kako izgleda život u karanteni u Francuskoj

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Nova TV

Foto Screenshot Nova TVČetvero hrvatskih državljana, koji su jučer iz Wuhana stigli u Francusku, smješteni su u izolaciju u hotelskom kompleksu kraj Marseillea.


Margita je došla iz žarišta epidemije koronavirusa, kineskog grada Wuhana i trenutno je u izolaciji. Za Novu TV ispričala je kako se osjeća prvog dana, nakon što je smještena u Francuskoj.


“Sretno smo stigli u francusku karantenu. Blizu smo Marseillea u vojnoj bazi. Svatko ima svoju sobu kako bi izbjegli kontakt s ljudima što više. Imamo i parkić gdje se možemo prošetati.
Preko ograde se ne može, zatvoreni smo, ali u ovdje unutar zone možemo slobodno što god hoćemo.


Jako paze na nas, hrane nas zdravo, pod budnim okom smo, mjerimo temperaturu dva puta dnevno, doktori su ovdje 24 sata, stalno nas pregledavaju, krv, nos, grlo, sve konstantno.


Zbilja nakon ove karantene, kad stignemo kući bit ćemo potpuno sigurni i zdravi i živi i kompletno sigurni od virusa”, napominje Margita.


Zahvalila se svima koji su omogućili da dođu iz Kine.


“Mi smo presretni i zahvalni zbog toga. Nas četvero smo potpuno dobro, temperatura savršena. Potpuno smo zdravi. Ne dolazimo u Hrvatsku dok ne budemo sigurni da je sve u redu. Hvala Veleposlanstvu i svima što su nam to omogućili”, izjavila je Margita za Novu TV.