Umjesto Bačića

HRT morao posao svog uhićenog glavnog ravnatelja predati novom čovjeku, objasnili što će biti s njim

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Posao uhićenog Kazimira Bačića sada obavlja ravnatelj programa Renato KunićVodstvo HRT-a u četvrtak je izvijestilo da posao uhićenog glavnog ravnatelja Kazimira Bačića sada obavlja ravnatelj programa Renato Kunić, ističući da će o daljnjem Bačićevom radnom statusu odlučiti Nadzorni odbor HRT-a i Sabor.


HRT je u odgovoru Hini naveo da je “Statutom HRT-a predviđeno imenovanje zamjenika glavnog ravnatelja HRT-a, a koju dužnost od 30. ožujka 2017. odlukom glavnog ravnatelja HRT-a obnaša ravnatelj PJ Program HRT-a Renato Kunić”.


“Time je osigurano nesmetano i kontinuirano odvijanje programskih i poslovnih procesa. To znači da će se sve isplate prema radnicima te poslovanje normalno odvijati.
Sve daljnje odluke o statusu glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića sada su u nadležnosti Nadzornog odbora HRT-a i Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga Sabora. O svim njihovim odlukama redovito ćemo vas obavještavati”, navodi se u odgovoru Hini.


Uskok i policija u četvrtak su, ne navodeći identitet, izvijestili da su protiv Bačića pokrenuli istragu i zatražili istražni zatvor zbog sumnje da je primio stan vrijedan preko milijun kuna kao mito kako bi poduzetniku Milanu Lončariću, nekadašnjem vlasniku TEŽ-a, kod pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića dogovorio „ishođenje potrebnih suglasnosti, dozvola i rješenja neovisno o ispunjenju propisanih uvjeta” za izgradnju zgrada na zagrebačkoj Sigečici.


Bačić je uhićen u srijedu, nakon čega su mu pretraženi stanovi i ured, a kasnije je ispitan u Uskoku nakon čega je protiv njega pokrenuta istraga zbog trgovanja utjecajem.