BUDUĆA KOALICIJA

Horvat: “Škoro će u ponedjeljak biti puno blaži, sjest ćemo i sastaviti Vladu bude li kompromisa”

P. N.

Darko Horvat / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Darko Horvat / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

"Prvu grešku koju radi je to što u isti koš stavlja SDP i HDZ. Nikakve tu zajedničke platforme nema i g. Škoro je prekratko u politici da bi imao iskustva i da bi njegova politička retorika bila prihvatljiva. Neće on pozivati Andreja Plenkovića za stol, rekao je HDZ-ov ministar gospodarstvaMinistar gospodarstva i kandidat HDZ-a u 3. izbornoj jedinici Darko Horvat rekao je za N1 da Hrvatska raste, da nijedan parametar nije u silaznoj putanji i da se neće vraćati na staro


Napomenuo je da ne želi prejudicirati ništa o slaganju većine, ali da će se razgovori i pregovori odvijati bez isključivog nametanja nečijih stavova.


“Bude li želje da do dogovora dođe, bit će brzo postignut, ali uz isključive stavove ne. Nezamislivo mi je da se Davor Bernardić i Miroslav Škoro dogovore bilo kakav zajednički nastup zbog svjetonazorski kontradiktornih stavova. Sjedat ćemo vjerojatno za stol s g. Škorom, ali na način da ponudimo rješenja, a ne slušamo uvjete”, istaknuo je.
Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro više je puta u kampanji istaknuo da neće prihvatiti Andreja Plenkovića kao predsjednika Vlade, ali HDZ-u zamjera i druge stvari. “Prvu grešku koju radi je to što u isti koš stavlja SDP i HDZ. Nikakve tu zajedničke platforme nema i g. Škoro je prekratko u politici da bi imao iskustva i da bi njegova politička retorika bila prihvatljiva. Neće on pozivati Andreja Plenkovića za stol, njega će vjerojatno pozivati g. Plenković i staviti prijedlog na stol oko kojeg će se razgovarati.”


Još je jednom istaknuo da Miroslav Škoro neće biti u poziciji postavljati uvjete. Dodao je da je plan za sastav nove Vlade pri kraju i da će Plenković s tim izaći pred one koje će pozvati na razgovor. Napomenuo je da se raspala koalicijska Vlada s Mostom “upravo zbog isključivih stavova”.


“Srž nove Vlade bit će desni centar, bez radikalnih stavova i političara. O Radimiru Čačiću ne želim trošiti riječi. On je svake druge godine mijenjao stav i političke opcije koje mu drže leđa. Živi samo zbog potpore HDZ-a u varaždinskoj Skupštini, postat će dio političke povijesti. Radikalno lijeve i desne opcije teško će funkcionirati s Vladom desnog centra”, istaknuo je i dodao da je siguran da će stavovi Miroslava Škore u ponedjeljak biti puno blaži: “Prvo ćemo sjesti s njim i bude li kompromisa, doći će do sastavljanje nove Vlade.”


Odgovarajući na prozivke Glasa poduzetnika rekao je da su se pretvorili u političku platformu i da je udruga iznjedrila političke pretendente pa ta retorika pada u vodu. Istaknuo je da do 31. prosinca možemo biti mirni.