Hrvatska elektroprivreda

HEP otpisao 60 milijuna kuna tražbina stradalima od potresa. U obnovu distribucije u potresom pogođenom području uloženo više od 240 milijuna kuna

Hina

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej Drechsler

"Ulaganja u obnovu distribucijske mreže na potresima pogođenim područjima iznose više od 240 milijuna kuna", navodi se u priopćenju i dodaje da se obnova mreže i pomoć stradalnicima nastavlja.SPLIT – Hrvatska elektroprivreda (HEP) otpisala je na temelju zaključaka Vlade u prvih šest mjeseci nakon potresa  na području Petrinje više od 60 milijuna tražbina kao pomoć stradalima, priopćeno je danas u Splitu nakon sastanka  HEP Opskrbe s najvećim kupcima električne energije u Dalmaciji.


Kako se navodi u priopćenju, kupci su dobili informaciju o “dinamičnim tržišnim kretanjima” te o aktivnostima koje su HEP Opskrba, kao vodeći hrvatski opskrbljivač energijom  i HEP grupa u cjelini, poduzele u ovoj iznimno teškoj godini.


“Ulaganja u obnovu distribucijske mreže na potresima pogođenim područjima iznose više od 240 milijuna kuna”, navodi se u priopćenju i dodaje da se obnova mreže i pomoć stradalnicima nastavlja.
Među nazočnima na sastanku bili su predstavnici tvrtaka poput Cemexa, AD Plastika, Tommyja, OTP banke, Studenca i mnogih drugih. Bila je to prilika za razmjenu iskustava najvećih gospodarstvenika, uspostavu kontakata i novu poslovnu suradnju, stoji u priopćenju.


Kako je istaknuo direktor HEP Opskrbe Davor Guttert, uz Osijek, Opatiju i Split, ovogodišnji susreti kupaca održat će se i u Zagrebu.


Predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić je istaknuo da su vodeći hrvatski gospodarstvenici “motor oporavka i novog rasta nacionalnog gospodarstva”.


“Na nama u Hrvatskoj elektroprivredi je da vam u tome pružimo ruku. Razumijemo koliko je za vaše poslovanje važna brza prilagodba tržišnim promjenama i kvaliteta usluge. Zato se u izravnom kontaktu trudimo pronaći za vas uvijek najbolja rješenja. Vaše povjerenje i nazočnost na ovom susretu poručuju da ste prepoznali i nagradili ta naša nastojanja”, rekao je Barbarić.


Kako je istaknuto u priopćenju, HEP Opskrba prati tržišna kretanja i organizira radionice za svoje kupce kako bi na vrijeme i po što povoljnijim cijenama ugovorili opskrbu električnom energijom.