Izbori 2020

HDZ sastavlja izborne liste: “Škoro je pobjegao od Plenkovića, a Culej će imati svoje mjesto na listi”

Hina

Tomo Medved i Branko Bačić

Tomo Medved i Branko Bačić

Mi ćemo u konačnici biti relativni pobjednici, smatra zamjenik predsjednika HDZ-a ZAGREB Zamjenik predsjednika HDZ-a i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u subotu je, uoči sastanka na kojem HDZ sastavlja izborne liste, istaknuo da očekuju relativnu pobjedu na parlamentarnim izborima.


»Mi ćemo u konačnici biti relativni pobjednici jer će rezultati našega rada u mandatu Vlade Andreja Plenkovića i naš program koji nudi perspektivu na osnovu koje tražimo obnovljeno povjerenje naših građana, zasigurno biti prepoznati i uvjeren sam da će HDZ biti relativni pobjednik na parlamentarnim izborima koji slijede«, poručio je Medved.


Danas se sastaje uže vodstvo HDZ-a i predsjednici županijskih organizacija koji predstavljaju svoje kandidate za izbore, a zamjenik predsjednika HDZ-a rekao je kako vjeruje da će HDZ danas kompletirati listu s najsnažnijim i najkvalitetnijim ljudima te da se neće dogoditi nikakva greška oko sastavljanja lista kao na europarlamentarnim izborima.
Na pitanje novinara, trebaju li na listama biti ljudi koji su »radili štetu stranci, ali su joj korisni poput Steve Culeja«, odgovorio je kako vjeruje da će Culej biti na listi.


»Kolega Culej je kao čovjek iznimno kvalitetan, kao saborski zastupnik bio je iznimno aktivan, kao branitelj je prepoznatljiv i vjerujem da će danas nakon ovog sastanka, kolega Culej u koordinaciji s nositeljem liste, sa županijskim predsjednicima imati svoje mjesto na listi u 5. izbornoj jedinici«, rekao je Medved, dodavši da ima puno povjerenje u njega.


Vezano za zastupljenost žena na listama, najavio je da će u 7. izbornoj jedinici imati »iznadprosječnu zastupljenost kolegica koje su prepoznatljive«.


Što se tiče odluke predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škore da bude nositelj liste u 2. izbornoj jedinici, Medved smatra da time bježi od predsjednika Vlade i nositelja liste HDZ-a u 1. izbornoj jedinici.


Za Antu Deura, hrvatskog branitelja i kandidata u 2. izbornoj jedinici, rekao je da on svojim dosadašnjim životnim i radnim postignućima itekako ima što biračima ponuditi na listi HDZ-a.


Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik dubrovačko-neretvanske organizacije stranke Branko Bačić procijenio je da će HDZ u Slavoniji i Dalmaciji, ‘u najmanju ruku’, ponoviti izborni rezultat iz 2016.


Novinarima je odgovorio kako ne zna otkud im podatak da neće imati dovoljan broj žena na listama.