Raduju se malim stvarima

HDZ-ovci slavili pobjedu od 16,5% glasova: Najvažniju karticu u Hrvatskoj dobio 89-godišnjak

Dražen Ciglenečki

Foto Facebook HDZ Sv. Klara

Foto Facebook HDZ Sv. KlaraZAGREB – HDZ prolazi kroz razdoblje u kojem se moraju radovati i malim stvarima. Stranka je jako loše prošla na izborima za Europska parlament, a u Zagrebu je pritom dobila samo 13,63 posto glasova. Ali, u zagrebačkom naselju Sveta Klara birači su zaokružili HDZ na 16,5 posto važećih glasačkih listića.


Dakle, HDZ je u Svetoj Klari bio skoro tri postotna poena bolji nego na razini Zagreba. I ne samo to nego je i njihova lista pobijedila SDP-ovu s 379 prema 308 glasova. Bio je to razlog da se u petak navečer u Svetoj Klari upriliči veliko slavlje.


Kako se putem Facebook-a pohvalili lokalni HDZ, bila je to “veličanstvena proslava izborne pobjede”. Uveličali su je vlastitim prisustvom brojni važni HDZ-ovci. Karlo Ressler, koji je bio na čelu HDZ-ove europske liste, nestao iz javnosti nakon neuspješnog sudjelovanja na svojim prvim izborima.
No, ovaj “prekrasan događaj” u Svetoj Klari naprosto nije mogao zaobići. S njim su u društvu bili glavni državni inspektor Andrija Mikulić, predsjednik HDZ-a u Zagrebu, glavni tajnik zagrebačke organizacije Ivan Ćelić, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede Marija Vučković, ravnatelj agencije SAFU Tomislav Petric, ali i Bože Vukušić, voditelj predstavništva Počasnog bleiburškog voda u Hrvatskoj.HDZ-ovoj fešti pridružilo se i izaslanstvo Udruge hrvatskih branitelja Svete Klare. Gosti su, kako je i red, održali prigodne govore.


“Zaštita digniteta Domovinskog rata i stručnost, oslonac na prošlost i iskustvo i energija mladih generacija, tradicionalne narodnjačko-demokršćanske vrijednosti i usmjerenost na budućnost, državotvorno učenje Franje Tuđmana i nedvojbena postignuća naše, HDZ-ove Vlade predvođene predsjednikom Andrejom Plenkovićem, kultura sjećanja na žrtve komunističkog režima i konkretni benefiti EU članstva, sve su te poruke poslane u nadahnutim obraćanjima naših visokih dužnosnika”, izvijestio je HDZ Svete Klare.No, kako se navodi, najemotivniji trenutak ove manifestacije ipak je bila “ceremonija dodjele iskaznica i pristupnica našim novim članicama i članovima, njima čak 10”. “Našoj političkoj obitelji pristupili su studenti, ekonomistice, pravnici, radnice, dragovoljci Domovinskog rata i djeca preminulih hrvatskih branitelja, čak i umirovljenik od 89 godina.


Ova prelijepa večer uistinu će se dugo pamtiti. Spremni smo za nove izazove”, poručili su HDZ-ovci iz Svete Klare, u kojoj je na europskim izborima SDP pregažen.Za razliku od Svete Klare, u, primjerice, Drenčecu, u istočnom dijelu Zagreba, HDZ je dobio samo jedan od ukupno 33 glasa. A što je na HDZ-ovoj proslavi radio Vukušić, čiji bi PBV trebao biti nestranačka udruga?


– Bio sam tamo privatno, a ne ispred Počasnog bleiburškog voda, premda su me tako predstavili. Nisam član HDZ-a niti bilo koje druge stranke, a PBZ jest nestranačka udruga. Svake godine mladi iz Svete Klare imaju ekskurzije u Bleiburg i ja im držim predavanja. Iz tog razloga me HDZ iz Svete Klare stalno zove na njihova događanja, ali ja se odazovem možda jednom u tri mjeseca, objasnio nam je Vukušić.