Reakcije na sučeljavanje

HDZ-ovci i nakon ove debate napali Milanovića: ‘Opet je bahato docirao i vrijeđao’; SDP: ‘Dosta je mraka’

P. N.

Foto D. Kovačević

Foto D. Kovačević

U nedjelju 5. siječnja birate između normalne, civilizirane Hrvatske i "prave Hrvatske" u kojoj se HDZ-ovci ovako obračunavaju s političkim neistomišljenicima. Dosta je bilo mraka, zato izađite na izbore i birajte promjene!, napisali suNakon sinoćnje debate na HRT-u putem službenih Facebook stranica oglasilo se oba kandidata, ali i njihove stranke.


– Hvala vam na porukama podrške, moja ste snaga, bila sam i ostajem odgovorna vama! Okupimo se, zakoračimo zajedno, pokažimo u nedjelju koliko je Hrvatska snažna i ponosna, pokažimo koliko je snažno i ponosno jedinstveno, nedjeljivo hrvatsko biće – poručila je Kolinda Grabar Kitarović.Zoran Milanović je, pak, poručio;
– Za nekoliko dana birate hrvatskog predsjednika. Tu sam da vam služim, da se borim protiv onog što ljude vrijeđa, onog zbog čega gube volju za životom i ostankom u Hrvatskoj.SDP je podijelio video u kojem predsjedničin savjetnik Tomislav Madžar poslije sučeljavanja napada Milanovića.


– U nedjelju 5. siječnja birate između normalne, civilizirane Hrvatske i “prave Hrvatske” u kojoj se HDZ-ovci ovako obračunavaju s političkim neistomišljenicima. Dosta je bilo mraka, zato izađite na izbore i birajte promjene!, napisali su.Puno opširniji bili su iz HDZ-a, koji su sučeljavanje na HTV-u nazvali novim korakom predsjednice prema obrani mandata.


– I premda se kandidat ljevice grčevito suzdržavao, očito poučen svojim debaklom na RTL-u, ipak nije mogao zatomiti ćud – opet je bahato docirao, japajakao, podcjenjivački dobacivao, nedžentlmenski podmetao, redovito prekoračivao svoje vrijeme, stalno upadao u riječ, čak i voditeljima, vrijeđao tako reći sve države svijeta, kao u kakvoj kavanskoj raspravi… Uobičajeno Milanovićevo retoričko nasilje. Činjenice je pokušavao izbjeći podbadanjima i povišenim tonovima, argumente grimasama i već svima znanim mlataranjem rukama. Kada god su se iznosile podaci o njemu ili katastrofalnim rezultatima SDP-ove Vlade, o njegovoj miljenici Marini Lovrić Merzel i osuđenom kriminalcu Željku Sabi, vrludao je i muljao, pritom se napadno, da ne kažemo prijeteći, naginjao prema Kolindi Grabar-Kitarović.


Na pitanje o Lex Perković, zbog kojeg nas je posvađao sa cijelim civiliziranim svijetom, besramno je lagao o nekakvim svojim „odličnim vezama“ s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Svašta! Pa u to ne mogu povjerovati ni njegovi ključni suradnici Maras, Stazić i Jovanović!


Predsjednica je pak opet bila vrlo dobra, smirena, potkovana argumentima, pristojna i odmjerena – napravila je novi korak prema obrani mandata. Nije se dala navući na Milanovićevu agresiju. A on? Još je nekoliko desetaka tisuća hrvatskih građana shvatilo koliko bi za Lijepu Našu bilo štetno da takav tip zasjedne na Pantovčak i ponovno „spali“, kako je to dobro kazala Kolinda Grabar-Kitarović, vanjsku politiku RH. I ne samo vanjsku politiku!