Državna jamstva za Uljanik brodogradnju 1856

Istarski HDZ: Odluka Vlade pokazatelj dosljednosti u očuvanju hrvatske brodogradnje

Hina

Andrej Plenković / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Andrej Plenković / Snimio Davor KOVAČEVIĆ

'Uljanik brodogradnja će imati mogućnost staviti u funkciju pomorsko dobro i opremu namijenjenu brodogradnji te zaposliti bivše radnike Uljanik grupe koristeći njihovo akumulirano znanje u organizaciji, tehnici i tehnologiji brodogradnje, po čemu je brodogradilište Uljanik bilo jedan od prepoznatljivih brendova na svjetskom tržištu", poručio je predsjednik istarskog HDZ-a Jurica ŠiljegDanašnja odluka Vlade kojom se daje državno jamstvo za kredit do 32,5 milijuna kuna za pokretanje proizvodnje u Uljanik Brodogradnji 1856 za istarski HDZ je pokazatelj dosljednosti Vlade u očuvanju brodogradnje i otvaranju radnih mjesta te opće brige o gospodarstvu i industriji.


“Ova je odluka Vlade od velikog značaja za nastavak brodograđevne tradicije u Puli i Istri. Cilj joj je revitalizirati brodogradnju u Puli za nastavak razvoja istarskoga gospodarstva, dok će Uljanik brodogradnja imati mogućnost staviti u funkciju pomorsko dobro i opremu namijenjenu brodogradnji te zaposliti bivše radnike Uljanik grupe koristeći njihovo akumulirano znanje u organizaciji, tehnici i tehnologiji brodogradnje, po čemu je brodogradilište Uljanik bilo jedan od prepoznatljivih brendova na svjetskom tržištu”, poručio je u priopćenju predsjednik istarskog HDZ-a Jurica Šiljeg.


Podsjećajući kako je Vlada u proteklom mandatu za Uljanik izdvojila 4,2 milijarde kune iz državnog proračuna te je za devet mjeseci osigurana isplata plaća radnicima, vodstvo istarskoga HDZ-a navodi u priopćenju kako su upravo radnici Uljanika bili od samog počeka interes Vlade.
“Upravo je današnja odluka dokaz da Vlada čvrsto stoji uz Istru, ali prvenstveno uz radnike Uljanika. Usprkos brojnim pokušajima politiziranja ove teme i pokušajima prebacivanja odgovornosti, ova je Vlada pokazala dosljednost i odlučnost da sačuva brodograđevnu industriju u Puli”, poručila je tajnica istarskoga HDZ-a Monika Udovičić i dodala kako vjeruje da će se tek s povijesnim odmakom vidjeti kolika je važnost te odluke i nužnost ulaganja u industrijsku proizvodnju.


“I ove okolnosti u kojima živimo od početka ožujka pokazuju da moramo jačati proizvodnu djelatnost i smanjiti ovisnost samo o jednom sektoru koji prevladava. Moja je osobna i trajna zadaća da brinemo o našim sugrađanima u Istri i to je nešto što ćemo u budućnosti beskompromisno raditi. Nema tog projekta u Istri, kada govorimo o velikim infrastrukturnim projektima, iza kojeg ova Vlada nije stala i kojeg nije podržala. Tako će biti i u buduće”, zaključila je Udovičić.


 


više vijesti