Objava na Facebooku

HDZ o dolasku političara DP-a na Festival slobode: ‘Bilo im je važno zloupotrebljavati pojam slobode i ugrožavati zdravlje drugih’

Hina

Foto Zarko Basic/PIXSELL

Foto Zarko Basic/PIXSELL

Koliko su autentični u svom 'domoljublju' i 'brizi' za Vukovar i hrvatske branitelje, toliko su uvjerljivi i u svom znanju i argumentaciji o cjepivu i koronavirusu", objavio je HDZ na FacebookuHDZ je u subotu na Facebooku ocijenio da je političarima DP-a, koji su u subotu bili na Festivalu slobode u Zagrebu, umjesto 30. obljetnice Bitke za Vukovar bilo važnije “zloupotrebljavati pojam slobode i ugrožavati zdravlje drugih odgovaranjem građana od cijepljenja protiv covida 19”.


“Političarima Domovinskog pokreta, onima još preostalim, danas je umjesto 30. obljetnice Bitke za Vukovar bilo važnije zloupotrebljavati pojam slobode i ugrožavati zdravlje drugih odgovaranjem građana od cijepljenja protiv covida-19. Koliko su autentični u svom ‘domoljublju’ i ‘brizi’ za Vukovar i hrvatske branitelje, toliko su uvjerljivi i u svom znanju i argumentaciji o cjepivu i koronavirusu”, objavio je HDZ na Facebooku.


Festival slobode 2.0 održao se u subotu na zagrebačkom Trgu bana Jelačića gdje je okupljeno mnoštvo izrazilo svoje nezadovoljstvo epidemiološkim mjerama za suzbijanje širenja koronavirusa, a s govornice se pozivalo na miran otpor mjerama i cijepljenju. Na festivalu se okupilo više tisuća ljudi, koji su popunili istočnu stranu Trga bana Jelačića te je bio zaustavljen i tramvajski promet.
Na festivalu su se mogli vidjeti i saborski zastupnici i dužnosnici političkih stranaka, među ostalim, Stjepo Bartulica (DP)  i Igor Peternel (DP) te Zlatko Hasanbegović (Blok za Hrvatsku).