Riješen samo dio problema

HAK i dalje radi na otklanjanju posljedica hakerskog napada

Hina

Foto Marijan Susenj / Pixsell

Foto Marijan Susenj / Pixsell

Trenutno su u funkciji mrežni portal revijahak.hr i usluge HAK Rent-a-cara dok glavna internetska stranica i dalje nije dostupna i ne zna se kada će biti, izvijestio je HAK u srijeduHrvatski autoklub (HAK) i dalje radi na otklanjanju posljedica jučerašnjeg hakerskog napada. Trenutno su u funkciji mrežni portal revijahak.hr i usluge HAK Rent-a-cara dok glavna internetska stranica i dalje nije dostupna i ne zna se kada će biti, izvijestio je HAK u srijedu.


HAK će sve relevantne informacije u vezi s hakerskim napadom objavljivati do daljnjeg na Facebook stranicama i na mrežnom portalu revijahak.hr.


Prometna prognoza za predstojeći produljeni vikend također je objavljena na Facebooku i na mrežnom portalu, a informacije o stanju u cestovnom prometu nastavljat će se pružati medijima.
Vozački ispiti iz nastavnih predmeta Upravljanje vozilom i Pružanje prve pomoći provode se prema planu, a ispiti iz nastavnog predmeta Poznavanje propisa i sigurnosnih pravila provode se gdje je to moguće ili su odgođeni.


Tehnička pomoć na cesti pruža se putem poziva na broj 1987 te je pomoć i dalje dostupna svim građanima.


U međuvremenu HAK nastavlja s ponovnim uspostavljanjem svih sadržaja i usluga koji su trenutno nedostupni korisnicima i članovima, a jučer je podnio i prijavu policiji zbog hakerskog napada.


Istraga je i dalje u tijeku te HAK dodaje da je prerano za donošenje zaključaka o razmjerima pretrpljene štete.


Reaktiviranje svih sustava potrajat će još neko vrijeme te je teško prognozirati kada će moći podijeliti više informacija.


HAK moli građane za strpljenje i zahvaljuje na podršci i razumijevanje.