Odgovor Mrsiću

Hajduković: SDP nikada i ni pod kojim uvjetima neće u veliku koaliciju s HDZ-om

Hina

Foto D. JELINEK

Foto D. JELINEK

»Ne znam na koji način i tko sve to mora reći, od predsjednika stranke, mene osobno, glavnog tajnika, da sa HDZ-om, koji je opterećen korupcijom, aferama, nema nikada i ni pod kojim uvjetima nikakve velike koalicije«, izjavio je Hajduković novinarima u SaboruZAGREB – Saborski zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković poručio je u petak kako »nikada i ni pod kojim uvjetima nikakve velike koalicije neće biti«, odlučno time odbacujući mogućnost velike koalicije njegove stranke i HDZ-a na koju su upozorili Demokrati, stranka bivšeg SDP-ovca Miranda Mrsića.


»Ne znam na koji način i tko sve to mora reći, od predsjednika stranke, mene osobno, glavnog tajnika, da sa HDZ-om, koji je opterećen korupcijom, aferama, nema nikada i ni pod kojim uvjetima nikakve velike koalicije«, izjavio je Hajduković novinarima u Saboru.


Na opasku da Demokrati moraju na nečemu temeljiti svoja razmišljanja, uzvratio je kako »stvarno ne zna na čemu ih temelje« te za pojedinosti uputio na tu stranku.
»Svi relevantni ljudi u stranci, odnosno njenom vodstvu, decidirano su rekli da nema nikada i ni pod kojim uvjetima koalicije sa HDZ-om«, opetovao je SDP-ovac.


Upitan gdje SDP vidi koalicijski potencijal odgovorio je kako su »to su svi koji se bore protiv korupcije, koji prihvaćaju osnovne ustavne i vrijednosti za koje se SDP zauzima«.


Hajduković kaže i da se »poslala vrlo loša poruka« fotografijom na kojoj su u istoj loži u zagrebačkom HNK-u gradonačelnik Zagreba i USKOK-ov optuženik Milan Bandić i glavni državni odvjetnik Dražen Jelinić.


»Mislim da se poslala vrlo loša poruka i baš zbog takvih poruka nije čudno da građani gube povjerenje u institucije«, rekao je SDP-ov zastupnik.


Hajduković nije htio komentirati špekulacije po kojima bi se SDP-ovu europarlamentarku Biljanu Borzan ‘guralo’ na čelno mjesto u stranci, umjesto Davora Bernardića.


»Ne bih to komentirao, ne znam što da kažem«, izjavio je.