SDP o Bandiću

Grbin: Otišao je kao “doživotni gradonačelnik”. Njegov način upravljanja Zagrebom odlazi u povijest

Hina

Jurica Galoić/PIXSELL

Jurica Galoić/PIXSELL

Pamtit ćemo ga kao političara s neospornim talentom za populizam, stoji u objavi SDP-aSDP, bivša stranka iznenada preminulog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, poručila je u nedjelju kako ćemo ga pamtiti kao političara s neospornim talentom za populizam.


U objavi SDP-a i njenog predsjednika Peđe Grbina stoji kako je Bandić bio predsjednik zagrebačkog SDP-a od 1997. godine te je tri godine kasnije na izvanrednim lokalnim izborima postao gradonačelnik Zagreba. Bandić je 2009. godine isključen iz SDP-a kada se kandidirao na predsjedničkim izborima kao nezavisni kandidat.


“Dužnost gradonačelnika, koju je s prekidima obnašao od 2000. godine, bila je obilježena brojnim kontroverzama, aferama, skandalima i sudskim procesima. Pamtit ćemo ga kao političara s neospornim talentom za populizam, koji je otišao preuranjeno kao ‘doživotni gradonačelnik’, ne dočekavši svoj politički kraj koji je trebao uslijediti u svibnju. Bandićev način upravljanja Zagrebom danas odlazi u povijest”, stoji u objavi SDP-a i Peđe Grbina na facebooku.
Bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras napisao je kako nije bio zadovoljan Bandićevim načinom vođenja grada, ali da mu nije želio ovakav odlazak s tog mjesta.


“Nadam se da će mnogi suspregnuti niske strasti i biti dostojanstveni. Preminuo je čovjek i njegovoj obitelji te prijateljima želim izraziti sućut. Počivaj u miru Milane Bandiću”, stoji u Marasovoj objavi.