Kristina Ikić Baniček

Gradonačelnica Siska: “Saberite se, lažima i podmuklim podvalama nećete opravdati zloću i nepripremljenost Zakona o obnovi”

P. N.

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Photo: Robert Anic/PIXSELL

"Vladajuća ekipa se poprilično pogubila! Kako drugačije objasniti podmuklu izjavu podmuklog ministra Darka Horvata da sam ja "uvela prirez" u jednu sredinu koji se možda nije trebao plaćati?"Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček oštro je demantirala današnju izjavu ministra graditeljstva Darka Horvata, javlja Dnevnik.hr.


Opovrgnula je tvrdnje ministra kako je uvela prirez u sredinu u kojoj se on možda nije trebao plaćati.


“Vladajuća ekipa se poprilično pogubila! Kako drugačije objasniti podmuklu izjavu podmuklog ministra Darka Horvata da sam ja “uvela prirez” u jednu sredinu koji se možda nije trebao plaćati?”
Od kako sam gradonačelnica, dakle od lipnja 2013., Sisak ima isti, identični prirez koji je uveden davno za vrijeme HDZ-ove vlasti u Sisku i niti sam ga uvodila, niti povećavala niti utjecala na njegov iznos!


Potpuno je nerazumljivo kako ministar u hrvatskoj Vladi ne zna gotovo ništa o poreznom sustavu koji vrijedi u Republici Hrvatskoj. Prirez nema nikakve veze sa stupnjem razvijenosti, koji je tek prije nekoliko godina počeolo računati Ministarstvo regionalnog razvoja.


Pokušaji da se lažima i podmuklim podvalama opravda zapanjujuća zloća i nepripremljenost Zakona o obnovi potresom pogođenih područja su prezira vrijedni i smiješni. Pozivam vlastodršce da se saberu jer je situacija dramatična stradalnicima koji rješenja nakon potresa trebaju odmah i sada!”, poručila je sisačka gradonačelnica.