Kristina Ikić Baniček

Gradonačelnica Siska ogorčena: ‘Zašto i Siščani nemaju pravo na 100 posto obnove?’

P. N.

Za stanovnike ostatka Županije, znači Petrinju, Glinu i Lekenik država će financirati 100% obnove. Razlog tome je činjenica da je Sisak razvijeniji od prosjeka Republike HrvatskeGradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček obratila se javnosti, ogorčena mogućnošću da Siščani neće imati pravo na stopostotno sudjelovanje Države u obnovi potresom oštećenih objekata.


Tvrdi kako je dobila službeni prijedlog Zakona o obnovi zgrada oštećenih potresom, a uz to i informaciju od ministra graditeljstva Darka Horvata, da će građani Siska, koji su ostali bez svojih domova, obnovu sufinancirati po modelu koji vrijedi za Grad Zagreb.


“Dakle 20 % vlastitih sredstava, 60% će financirati država, a 20% Županija. Za stanovnike ostatka Županije, znači Petrinju, Glinu i Lekenik država će financirati 100% obnove. Razlog tome je činjenica da je Sisak razvijeniji od prosjeka Republike Hrvatske. Smatram da bi drżava i Siščanima trebala financirati obnovu 100%, no hitno tražim sredstva da Grad sufinancira udio obnove koji će morati dati Siščani!”, napisala je Ikić Baniček na svojem Facebook profilu.