'Poljoprivrednici pomažu poljoprivrednicima'

Austrijska organizacija gradi drvene kuće za stradale u potresu na Banovini

Hina

Foto Davor KOVAČEVIĆ

Foto Davor KOVAČEVIĆ

Gradilište prve trajne montažne drvene kuće u selu Dragotinci kraj Petrinje posjetio je danas sisački biskup Vlado Košić  zajedno s ravnateljem Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanom Svalinom i veleposlanikom Suverenog malteškog reda u Hrvatskoj Michaelom DzebomOrganizacija „Poljoprivrednici pomažu poljoprivrednicima“ iz Salzburga u suradnji s  Hrvatskim Caritasom i Suverenim malteškim redom gradi drvene montažne kuća za stradale u razornom potresu na Banovini, priopćeno je u petak iz Sisačke biskupije.


Gradilište prve trajne montažne drvene kuće u selu Dragotinci kraj Petrinje posjetio je danas sisački biskup Vlado Košić  zajedno s ravnateljem Hrvatskog Caritasa mons. Fabijanom Svalinom i veleposlanikom Suverenog malteškog reda u Hrvatskoj Michaelom Dzebom.


Stotinu ovakvih kuća za stradale u potresu u suradnji s Hrvatskim Caritasom i Suverenim malteškim redom, gradi organizacija „Poljoprivrednici pomažu poljoprivrednicima“ iz austrijskog grada Salzburga, čiji su predstavnici Alexander i Doraja Eberle i dočekali goste.
Kuća je na dvije etaže ukupne veličine 57 metara četvornih, završena je u samo pet radnih dana te predstavlja trajni oblik zbrinjavanja osoba starije životne dobe u ruralnim područjima.


Ova konkretna kuća gradi se za obitelj Ljudevita i Franjke Vujnović, koji su tom prigodom izrazili zadovoljstvo brzinom i kvalitetom izgradnje jer njihov dom nije više pogodan za stanovanje.


Već sljedećeg tjedna nastavlja se s gradnjom novih montažnih drvenih kuća u selima Lušćani i Gornja Bačuga, naveo je u priopćenju glasnogovornik Sisačke biskupije Stjepan Vego.