Predsjednica RH

Grabar-Kitarović se oglasila: Evo što je rekla o kandidaturi i spekulacijama o odlasku u Bruxelles

Tihana Tomičić

Kolinda Grabar-Kitarović / Foto: V. KARUZA

Kolinda Grabar-Kitarović / Foto: V. KARUZA

Ovim putem zahvaljujem svima koji mi pružaju podršku za drugi mandat predsjednice Republike Hrvatske, posebno stranci čiji sam kandidat bila i prije pet godina, navodi se u objavi Ureda predsjedniceUred predsjednice oglasio se, bez demantija,u povodu napisa La Soirea da se njeno ime spominje kao potencijalne kandidatkinje Europskih pučana za mjesto predsjednice Europske komisije.


Obraćanje je stavljeno u kontekst kandidature za Pantovčak te činjenice da je ona kandidat HDZ-a, dakle posredno i EPP-a: 


– Ovim putem zahvaljujem svima koji mi pružaju podršku za drugi mandat predsjednice Republike Hrvatske, posebno stranci čiji sam kandidat bila i prije pet godina. Svaka podrška mi puno znači.
Kad je u pitanju odluka o kandidaturi za drugi mandat, moja je velika želja da na obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti u Knin idem kao predsjednica, a ne kao kandidatkinja na izborima, kako bi taj poseban dan za Hrvatsku ostavili izvan konteksta političke kampanje, stoji u objavi.


 – To je za njih, neslužbeno se tumači, bila jedina moguća reakcija s obzirom da nije bilo službenih kontakata iz Bruxellesa, već je riječ samo o medijskim napisima.