Stožer HDZ-a

Grabar Kitarović čestitala Milanoviću: ‘Želim mu svaki uspjeh, tu sam da mu pružim ruku’

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević“Bog neka čuva moju Hrvatsku” – bilo je prvo što je rekla Kolinda Grabar Kitarović, dopraćena istoimenom pjesmom u svoj stožer.


– Hvala svima koji su danas izašli na birališta i pokazali da im je stalo do naše Hrvatske. Ono što su me neprestance pitali tijekom kampanje što ću prvo učiniti nakon izbora, prvo zahvaliti svojoj obitelj, suprugu, djeci, mami i tati koji su večeras ovdje, na svoj strpljivosti i potpori svih ovih godina. Volim vas. Zahvaljujem i vodstvu HDZ-a na čelu s Andrejem Plenkovićem, svim članicama i članovima, simpatizerima i naravno, svim ostalim strankama koje su me podržale. Ostanimo ujedinjeni i okupljeni za našu Hrvatsku.


Poruka koju moramo izvući iz ovih izbora je da očito moramo više slušati glas svojih građana. Hrvatska je odlučila, Zoran Milanović bit će predsjednik idućih pet godina, na tome mu čestitam, rekla je, nakon čega su se začuli zvižduci.
I ona ih je odmah prekinula, baš poput Zorana Milanovića na njen račun u Tvornici kulture.


– Za mene je kampanja gotova u petak i više ni riječ neću reći ni protiv svojih prethodnika, ni protiv svojih sljedbenika. Zato sam tu da pružim ruku Milanoviću da pokažemo da ovaj prijenos vlasti može biti civiliziran, da se nađemo i prije službenog prijenosa vlasti. Jer ono što Hrvatskoj treba je stabilnost. Tu stabilnost sam nastojala pružiti u ovih pet godina, stavljala sam naglasak na naše državne, nacionalne i vjerske vrijednosti, na Domovinski rat, na branitelje, sve njihove obitelji, sve poginule, umrle i nestale. Ja večeras ne namjeravam vraćati niskim udarcima, ali ova je Hrvatska krvlju stvorena i branjena i neka tako i ostane. Poruka koju moramo izvući je da smo najjači kad smo zajedno. To smo pokazali u ratu, moramo i u miru.


Ne vjerujte lažnim prorocima, cijenite ljude koji daju sebe za ovu državu. Nemojte se ideološki dijeliti, nadam se da ćemo se svi okupiti oko zajedničkih vrijednosti i da ćemo stvarati modernu državu, bez vrijeđanja i krenuti tamo gdje pripadamo. To je naše okruženje i ono što moramo njegovati, dodala je.


Rekla je kako njoj “zajedništvo” nije otrcana riječ.


– Meni nije. Meni je to temelj budućnosti. Završavajući ovaj govor, želim još jednom Zoranu Milanoviću zaželiti svaki uspjeh, to je u interesu Republike Hrvatske i svakog napretka. Uvijek ću biti tu da pomognem. Tu sam, ostajem u Hrvatskoj. Nadam se da ćete shvatiti, ako sutra odem na 10-15 dana odmora, da ćete shvatiti. Nisam ga imala pet godina. Meni još preostaje završiti moj doktorat, a svima vama hrvatski državljani, Zoranu Milanoviću i njegovoj obitelji, svima koji imaju Hrvatsku na srcu, želim mir i dobro. Hvala vam, zaključila je.