Hrebakov "nalaz"

Glas tvrdi da Capak nakon ovoga više ne može biti šef Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Hina

Krunoslav Capak / Foto Pool FAH

Krunoslav Capak / Foto Pool FAH

Treba nam hrvatski, a ne HDZ-ov zavod za javno zdravstvo, poručuju iz GlasaIz stranke Glas obratili su se javnosti da smatraju kako Krunoslav Capak nakon svojih zadnjih poteza više ne može biti ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo


“Nakon niza odluka Nacionalnog stožera koje su bile u službi HDZ-ove predizborne kampanje, došli smo i do izravnog kršenja zakona i zlouporabe ovlasti, ovaj put u svrhu poslijeizbornih potreba te stranke.


Naime, ‘nalaz’ ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Capaka kojim nemušto objašnjava zašto Dario Hrebak ne treba u samoizolaciju, nakon što je nadležna epidemiologinja to propisala, nevjerojatan je potez, čak i za člana HDZ-a.
Kako svi znamo razlog takvom ‘nalazu’, Capak bi se manje sramotio da je jednostavno napisao ‘Hrebak ne treba u samoizolaciju jer mora glasati za Plenkovićevu Vladu’.


Njegovo objašnjenje da je on osobno potpisao Hrebaku rješenje jer je u tom trenutku bio jedini u Zavodu spada u antologiju uvreda zdravoj pameti. Ravnatelj HZJZ-a ovime narušava načelo jednakosti građana pred zakonom i dodatno srozava već narušeno povjerenje u Nacionalni stožer, što može u ovom trenutku imati i ozbiljne posljedice za javno zdravlje.


Ne samo da se Nacionalni stožer ponovo stavio u funkciju HDZ-ovih interesa, nego sada i Zavod za javno zdravstvo. Nakon ovakve skandalozne zlouporabe ovlasti Krunoslav Capak mora dati ostavku na funkciju ravnatelja te institucije. Treba nam hrvatski, a ne HDZ-ov zavod za javno zdravstvo”, poručuju iz Glasa