KANDIDAT ZA ŽUPANA

Gari Cappelli: “Povrijedila me Three monkeys objava, pa što smo sve zadnjih godina napravili za ugostitelje, 3. maj, turizam…”

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

“Ja ću Komadinu pozvati, pa mi nismo imali sukoba i moći ćemo razgovarati i o Marišćini i o 3. maju, kao i svim drugim stvarima – sramotno bi bilo da HDZ nema jakog kandidata, dva, tri ministra za utrku, da se vidi što sve radimo za županiju koja slovi kao lijeva…”, rekao je Cappelli.Kandidat HDZ-a za župana Primorsko-goranske županije Gari Cappelli na televiziji N1 je govorio o planovima.


“Idem potpuno spreman u utrku, ne vidim zašto to ne bi bilo moguće”, rekao je Gari Cappelli o svojoj kandidaturi.


Rekao je da ne zna je li Olegu Butkoviću nešto bilo ponuđeno, no da su njih dvojica dobar duet.
“Mi odlično funkcioniramo. Ostvarili smo respektabilan rezultat na parlamentarnim izborima, možemo i na lokalnim izborima ostvariti kvalitetan rezultat”, rekao je Gari Cappelli.


Kaže kako su tijekom njegovog mandata u Ministarstvu turizma promijenili sedam glavnih zakona, te da ne vidi problem u tome što nije ponovno izabran na ministarsku funkciju.


“Sada je na tu poziciju došla ministrica koja je sjajna u dijelu fondova, što je jako važno, posebno zbog koronavirusa. Moje je iskustvo dragocjeno i u pogledu komunikacije u Saboru i izvan njega, puno je interesantnih stvari koje su me okupirale. Uključen sam u turizam od 14. godine, i on ostaje moja najveća ljubav, no u politici ne znači da nešto u čemu ste uključeni mora ostati prva i zadnja stvar kojom se bavite”, rekao je Gari Cappelli.


Razgovarat će s Komadinom


Kazao je kako aktualnom županu Zlatku Komadini zamjera nedovoljno brzo rješavanje nekih problema, no da bi s njim bez problema razgovarao o svemu.


“Ja ću ga pozvati, pa mi nismo imali sukoba i moći ćemo razgovarati i o Marišćini i o 3. maju, kao i svim drugim stvarima – sramotno bi bilo da HDZ nema jakog kandidata, dva, tri ministra za utrku, da se vidi što sve radimo za županiju koja slovi kao lijeva…”, rekao je Cappelli.


Kazao je kako Andrej Plenković kao premijer dozvoljava svakome da izrazi svoje mišljenje, predlaže…


“Dozvoljava svakome od nas da predložimo zašto se negdje treba ulagati, a važno je to moći dobro, argumentirano objasniti”, kazao je Cappelli.


“Na noge smo digli sve te stvari. Struka je rekla da može biti postavljeno, no ako je struka rekla da se time zadovoljavaju svi uvjeti…


Ako Mirela Ahmetović bude htjela razgovarati, doći ću u Omišalj da mi još jednom ona kaže kako vidi situaciju s LNG-om. No moramo početi shvaćati da ako je neka struka rekla da nešto može, mi se s tim možemo i ne moramo slagati. Na moru može doći do mnogo ozbiljnijih problema nego što je neki LNG terminal, a turisti dolaze na mjesta koja vole neovisno o tome je li se tamo postavio LNG terminal ili ne”, rekao je Cappelli.


Treba požuriti s planovima za turizam


“U svakoj zemlji je situacija različita, i mjere su bile različite – a brojke su nekima sa sličnim uvjetima bile različite. Idemo u korak, promatramo situaciju”, rekao je Cappelli.


Naglasio je kako je zračna luka Krk prodala 20 posto više aranžmana nego za prošlu godinu u ovo doba.


“Nadam se da ćemo isplivati u sezoni, no ja bih krenuo hrabro u pregovore – dogovarao bih sada letove za Kinu, makar i u rujnu, listopadu, jer moramo biti prvi. Trebamo biti prepoznati kao željan partner, a ne ograničiti se samo na tržišta oko nas”, rekao je Cappelli.


Three monkeys


Rekao je kako je ljevica sebi uzimala pravo nad tim što su ljudska prava.


“Ipak, premijer je dokazao kroz snažnu poruku prihvaćanjem Istanbulske konvencije da je nulta tolerancija na nasilje jasna. Vodimo jasnu politiku, ne onakvu kakvu bi netko htio pokazati, vodimo desnu politiku centra”, rekao je Cappelli.


“Smatram da će razumijevanja biti i nemam problem. Malo sam povrijeđen komunikacijom iz tog kafića, jer znam što sam sve radio na početku ministarskog mandata, kada nije bilo poznato hoćemo li dobiti europski novac, a velik novac smo dali ugostiteljstvu i turizmu. Tek zadnjih mjeseci je postalo jasno da ćemo dobiti novac za pomoć tim sektorima.


Mene je to povrijedilo, mislim se, što sve nismo zadnjih godina napravili, i za 3. maj i u turizmu… Ali shvaćam da ljudi jednostavno pucaju, jer žele raditi”, rekao je Cappelli.