Potpredsjednik Hrvatskog sabora

Furio Radin: Na sastanku vladajuće koalicije nije bilo nesuglasica

Hina

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Photo: Patrik Macek/PIXSELLPotpredsjednik Hrvatskog sabora i predstavnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin rekao je u četvrtak kako na sastanku vladajuće koalicije nije bilo nesuglasica jer je svatko rekao svoje i nitko nije polemizirao ni s kim.


»Razgovor je bio vrlo ugodan, totalno isti kao i svi drugi koalicijski dogovori. Svatko kaže ono što misli, to mogu biti i stvari koje nisu baš u skladu jedna s drugom i onda se na kraju napravi rezime oko kojeg se svi slažu i kažu – idemo dalje. Nije bilo nesuglasica jer je svatko rekao svoje i nitko nije polemizirao ni s kim«, rekao je Radin novinarima na Markovu trgu upitan o jučerašnjem sastanku vladajuće koalicije u zagrebačkom restoranu »Baltazar«.


Radin kaže da ne zna razlog zašto HSLS-ov Darinko Kosor nije došao na koalicijski sastanak, vjerojatno je imao neke druge obaveze. I zagrebački gradonačelnik Milan Bandić imao je druge obaveze pa je na sastanku ostao dvadesetak minuta, a na njemu je govorio pomirljivo. »Put kojim ćemo zajedno hodati bit će još relativno dugačak. Bilo bi dobro za sve nas da ovaj mandat završi u skladu«, rekao je Radin.
Upitan je li predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac bio jedna od tema sastanka, odgovorio je kako je bilo puno tema, a to je bila jedna od njih. Pojasnio je kako je Pupovac na sastanku govorio o potrebi veće tolerancije, što misle i on (Radin) i mnogi drugi.


»Na kraju svi misle da treba više tolerancije u Hrvatskoj. Ne samo po nacionalnoj osnovi već po svim mogućim osnovama – seksualne orijentacije, između mladih i starih, između različitih stranaka, između desnice i ljevice i sl«, kazao je.


Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić izjavio je srijedu navečer nakon sastanka koalicijskih partnera da su razgovarali o zakonskim prijedlozima i proračunu za iduću godinu, istaknuvši da je koalicija stabilna.